sondaj alegeri

Cei mai mulţi români, 41%, ar vota PSD la alegerile europarlamentare din acest an, arată un sondaj al Centrului de Studii şi Cercetări Infopolitic. Social-democraţii ar obţine 14 locuri în Parlamentul European, PNL – șapte locuri, PDL – șase, UDMR şi PP-DD – câte două, iar Mişcarea Populară – un loc.

Potrivit aceluiaşi sondaj, românii l-ar alege preşedinte pe Victor Ponta, cu 32 de procente, dacă votul ar avea loc acum.

 Crin Antonescu ar primi 24 la sută dintre voturi, iar Mihai Răzvan Ungureanu – 21 la sută.

Într-un eventual tur 2, Victor Ponta i-ar învinge pe amândoi cu 59-66 la sută. Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 1.123 de persoane. Eroarea este de trei procente, la un nivel de probabilitate de 95 la sută.

În schimb, europarlamentarii liberali au obținut o medie de 5,8, iar notele cele mai mari au fost acordate Renatei Weber (6,7), Noricăi Nicolai (6), Adinei Vălean (5,9).

Europarlamentarii PDL au obținut media 5,3. Cele mai mari note au fost obținute de Theodor Stolojan (6,5), Monica Macovei (6,1), Cristian Preda (6) și Oana Antonescu (5,8).

 

 

2 COMENTARII

  1. foarte bine,asa trebuie,mai rau sa nu fie,o sa ajunga vremea cand psd va avea 70% in Banat. i-o propun sa nu mai mergem la vot ca si asa nare rost sa mearga olteni si moldoveni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.