Forța Civică Timiș va depune o contestație la Biroul Electoral Județean prin care solicită analizarea unor mesaje de campanie  și extinderea la nivelul județului Timiș a deciziei BEJ Sălaj care obligă PSD la eliminarea sloganului „Mândri că suntem români!” de pe toate materialele de campanie.

„Sloganurile folosite în campania electorală pentru alegerile europarlamentare de către Alianţa PSD-UNPR-PC contravin ordinii de drept, încălcând prevederile art.35 al.3 din Legea 33/2007. Totodată se inoculează ideea că doar cetăţenii care îşi vor exprima votul pentru candidaţii PSD se pot simţi mândri că sunt români incitând la discriminare, fapt ce contravine prevederilor art.30 din Constituţia României”, se arată în motivarea deciziei BEJ Sălaj.

Forța Civică Timiș a mai constatat că Patidul Social Democrat nu a retras toate bannerele din Timișoara pe care este inscripționat sloganul “USL trăiește!”, indentificând chiar și luni dimineață un astfel de mesaj la intersecția străzilor Cluj cu Victor Babeș. În acest sens, Forța Civică, solicit Biroului Electoral Județean, sancționarea celor care se fac vinovați de acestă încălcare a legii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.