Primăria Municipiului Timișoara riscă să piardă 35 de milioane de lei de la Uniunea Europeană pentru proiectul de management al traficului, după ce în urma licitației desfășurate și a desemnării câștigătorului, a fost depusă o nouă contestație. Ironia sorții, firma care a câștigat licitația și este contestată s-a dovedit a fi chiar Swarco Trafic România, cea care  a atacat de cele mai multe ori acest proiect.

„Din păcate, iar s-a depus o contestație, de această dată din partea firmei UTI și noi pregătim acum o plângere penală pentru obstrucționarea proiectelor Timișoarei și încă o dată îmi exprim speranța că și instituțiile specializate ale statului vor acorda atenție licitațiilor, pentru că din păcate poziția unor ofertanți nu are nimic în comun cu participarea la o competiție în mod onest, ci mai degrabă poate fi considerată acțiune de boicot”, explică primarul Nicolae Robu.

Amintim că este a cincea contestație de acest gen depusă de firmele participante la licitație. Încă de când a fost pornită procedura, de acum un an și jumătate, au fost puse nenumărate piedici. Firma Swarco a contestat în repetate rânduri modalitatea de desemnare a câștigătorilor, până ce, în final, la a patra încercare a reușit și a câștigat licitația. Acum, firma UTI a fost descalificată din licitație pentru că nu îndeplinea condițiile din caietul de sarcini și aceasta la rându-i a contestat.

În aceste condiții nu este exclus ca municipalitatea să piardă finanțarea europeană. Totuși, dacă Primăria va primi câștig de cauză de la Consiliul Național al Soluționării Contestațiilor, va mobiliza firma care a câștigat proiectul să-l pună în aplicare cât mai repede și va cere de la Uniunea Europeană timp suplimentar pentru implementare, acesta are toate șansele să devină funcțional.

„Noi avem termen până în iulie 2015. Prin urmare, am pierdut un an și jumătate din doi ani pe care i-am avut la dispoziție pentru implementare. Avem posibilitatea să cerem prelungirea termenului până la sfârșitul acestui an. Încă am mai putea să implementăm acest proiect, dar dacă mereu suntem obstrucționați la un moment dat nu va mai exista timp fizic”,  a mai spus edilul.

Proietul de management inteligent al traficului prevede gestionarea computerizată a celor peste 130 de intersecţii semaforizate din capitala Banatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.