Faptul că Nicolae Robu e un infractor psihopat, corupt și mârșav, este un adevăr incontestabil și dovedit de o cantitate imensă de dovezi și de lipsa totală de reacție a primarului cu nume de slugă, la avalanșa de acuze cu care-l bombardez public deja de peste 3 ani.

Faptul că în ”România lucrului bine făcut” justiția este, de fapt, poliție politică, că se activează doar la comandă și că mai mimează ceva acțiune doar de gura presei, ne este dovedit acum de Parchetul Judecătoriei Timișoara în cazul grupului infracțional organizat de același ”penal”- Nicolae Robu.

Cum funcționează anticorupția la Parchetul Judecătoriei Timișoara?

În 8.06.2018 am publicat acest articol…

În 13.06.2018 am trimis aceste întrebări Parchetului Timișoara și IPJ Timiș…

dar Chivu Claudia Irina – prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Timișoara ne-a răspuns extrem de prompt că ”detaliile anchetei sunt confidențiale”.

Am revenit în 28.06.2018 cu următoarele întrebări:

Către dna. prim-procuror Chivu Claudia Irina. Prin prezenta confirm recepția răspunsului dvs la solicitarea atașata și revin cu următoarele întrebări de interes public:
  1. Ce se va întâmpla după 17 Septembrie 2018 cu Nicolae Robu, Dan Diaconu, Chiș Culita și alți, deocamdată, „martori” în dosarul „poarta ucigașă” – dosar aflat încă în cercetare in-rem la parchetul pe care îl conduceți – dacă se produce modificarea Codului Penal ce prevede clasarea dosarelor în care nu s-a început urmărirea penală asupra persoanei în timp de maxim un an de la producerea faptei…?
  2. Cine este procurorul care tergiversează acest dosar și cum va răspunde el în cazul în care se produce concursul de împrejurări de la pct. 1…?
  3. Care sunt procurorii din subordine (dvs. inclusiv) ce se afla în relații de rudenie sau care au orice fel de alte interese cu angajați ai Primăriei Timișoara sau ai regiilor din subordinea primăriei…?
Chiar dacă legea îi obligă pe magistrați să-și declare averea și interesele personale, Chivu Claudia Irina – șefa parchetului, susține în continuare că informațiile solicitate de noi nu sunt de interes public.

Și totuși, au început timid cercetările împotriva a 8 suspecți secreți

În urma insistențelor noastre, Parchetul Judecătoriei Timișoara a declanșat totuși o urmărire penală în data de 11.07.2017 împotriva a 8 suspecți, a căror identitate – din motive necunoscute – refuză să o publice. În consecință, revenim cu următoarele întrebări adresate public…

d-nei Chivu Claudia Irina – Șefa Parchetului Judecătoriei Timișoara.

– dat fiind că cei 8 suspecți formează un ”grup structurat, format din trei sau mai multe persoane, constituit pentru o anumită perioadă de timp și pentru a acționa în mod coordonat în scopul comiterii uneia sau mai multor infracțiuni”… și anume atribuirea frauduloasă a unor contracte publice – conform informațiilor dezvăluite deja de presă și de rapoartele ISC Timiș.

– dat fiind că Nicolae Robu a declarat public în anul 2015 că ”am semnat ordinul de începere a lucrărilor luni, în 4 mai”….

– după care tot Robu – în timpul anchetei: ”a declarat într-o încercare de disculpare, în ședința Biroului Politic Județean al PNL de joi că nu înțelege de ce viceprimarul Dan Diaconu a semnat autorizația de construire pentru poarta ucigașă”.

– și dat fiind că, atât Nicolae Robu cât și Dan Diaconu sau Chiș Culita dețin funcții de conducere în Primăria Timișoara – poziție din care sunt în măsură să pericliteze rezultatul anchetei prin falsificarea sau distrugerea de probe, sau să influențeze declarațiile martorilor – care le sunt subalterni.

Vă rugăm să răspundeți la următoarele întrebări de interes public:

  1. Cine sunt cei 8 suspecți împotriva cărora ați început urmărirea penală în dosarul uciderii lui Vlad Baici, omorât de incompetența unor funcționari extrem de publici?
  2. Nu considerați că se impune arestarea preventivă sau cel puțin suspendarea din funcție a funcționarilor publici Nicolae Robu, Dan Diaconu și Chiș Culita… în scopul conservării probelor și pentru a nu periclita rezultatul anchetei?
  3. Nu considerați că sunt întrunite elementele prevazute de Art. 367 Cod Penal – Constituirea unui grup infracțional organizat, motiv pentru care trebuia să vă declinați competența în favoarea DIICOT și DNA – structuri anticorupție abilitate să investigheze infracționalitatea organizată și corupția la nivel înalt… dat fiind că toate informațiile indică – fără dubii – existența unui grup infracțional organizat care a acționat în mod coordonat, pentru atribuirea frauduloasă a unor contracte fictive de lucrări din bani publici?

 

Așteptam cu deosebit interes răspunsul dvs. la cele 3 întrebări de mai sus, pentru a informa corect cetățenii orașului cu privire la faptele de corupție din administrație locală și modul de soluționare a acestora – fără complicități sau tergiversări și exclusiv în interesul cetățeanului.

Nota editorului: Acest articol prezintă opinia autorului, nu a publicației. Pentrutimisoara.ro încurajează exprimarea liberă, timișorenii au ocazia să se înregistreze pe site folosind link-ul înregistrare din partea de sus și să publice articole în care își exprimă opinii, nemulțumiri, sau chiar sesizări. Pentrutimisoara.ro a inițiat acest proiect pentru ca vocea cetățenilor să fie auzită, dar nu răspunde pentru conținutul articolelor autorilor săi. Vezi mai multe aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.