blocuri ANL B8 - B12 Ioachim Miloia Timisoara
blocuri ANL B8 - B12 Ioachim Miloia Timisoara

Situația blocurilor ANL, B8-B12,  din zona Ioachim Miloia a ajus în final și la urechile lui Nicolae Robu, care spune că a găsit o situație încâlcită aruncând mingea în grădina fostei administrații.

Peste 200 de persoane, chiriași în blocurile ANL B8 – B12, lovite de bătaia de joc a Primăriei Timișoara

Situația blocurilor ANL este una dificilă, deoarece acestea nu pot fi intabulate întrucât nu au fot făcute dezmembrările și apartamentările. Mai mult decât atât, nu au fost emise autorizații distincte pentru fiecare bloc în parte, s-a considerat că în baza unei singure autorizații se poate face totul.

” Situația se poate remedia cu ajutorul primăriei, cu cheltuieli pe spatele primăriei, nu sunt vinovați proprietarii, este nedrept să suporte consecințele negative cetățenii nevinovați ”, Nicolae Robu.

În momentul de față chiria nu mai este subvenționată și a crescut de 10 – 11 ori de când s-a ieșit de sub subvenționare. Astfel că, în loc să plătească rate pentru achitarea apartamentelor oamenii plătesc chiria la același nivel cu ratele.

În întâlnirea pe care a vut-o cu reprezentanții acestor locatari Nicolae Robu a promis că în 2 – 3 luni se vor finaliza toate demersurile birocratice și se va trece la vânzarea acestor locuințe. Un alt aspect important și deloc neglijabil este modul de calcul al chiriei, existând suspiciunea că a fost o eroare de procedură și suma ar fi trebuit să fie mai mică. Până în acest moment nu se știe exact dacă valoarea de inventar a imobilului trebuie să fie împărțită la suprafața utilă sau la suprafața desfășurată, aceasta deoarece legislația în vigoare lasă loc de interpretări. În unele orașe calculul se face raportat la suprafața utilă, iar în altele la suprafața  desfășurată.

În cazul în care s-a comis o eroare aceasta se va rezolva pe cale administrativă prin stornarea a ce s-a facturat greșit, urmând să se factureze corect conform legii.

La baza algoritmului de calcul mai trebuie să se aibă în vedere și deprecierea obiectului de inventar, această valoare se actualizează  în fiecare an cu anumiți indici de depreciere.

” Oamenii trebuie să primească banii înapoi fără proces, stornându-se facturile greșite. Nu cred că e cazul să se ajungă în instanță ”, precizează Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.