Primăria Timişoara va efectua începând de miercuri, tratamente fitosanitare în parcurile şi spaţiile verzi ale oraşului, prin aplicarea de substanţe avizate de Ministerul Sănătăţii.

În urma ploilor abundente din ultima perioadă s-au creat condiţii favorabile de înmulţire a insectelor producătoare de disconfort pentru populaţie, fapt pentru care sunt necesare măsurile de combatere a acestora.

Substanţele care vor fi folosite sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele.

„Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi de combatere a muştelor, ţânţarilor şi a altor insecte producătoare de disconfort sau să anunţe prezenţa acestora la dispeceratul S.C. „DERATON” S.R.L., la tel 0256/214778 sau la Primăria Municipiului Timişoara – Direcţia de Mediu, tel 0256/408366”, anunță reprezentanții Primăriei.

Executarea unor lucrări  de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare se sancţionează cu amendă de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.