Actorul Florin Piersic senior va primi distincția de Doctor Honoris Causa din partea reprezentanților UVT, prin Facultatea de Muzică și Teatru. Ceremonia de decernare a premiului va avea loc în 24  noiembrie, la FEEA Timișoara.

Anunțul a fost făcut chiar de maestrul filmelor românești în cadrul spectacolului „Străini în noapte”, jucat pe scena Teatrului Național din Timișoara.

„De Timișoara mă leagă amintiri extraordinare. Pentru mine, Timișoara înseamnă mult! Am filmat aici, m-am simțit bine. Familia Petrican m-a prezentat pentru prima dată într-un recital. Astăzi (n.r. – luni) am primit telefon, am avut o discuție prietenească și importantă cu domnul rector al FEEA, Marilen Pirtea. Vreau să îi mulțumesc pentru ce mi-a făcut: pe data de 24  noiembrie la UVT,eu voi fi făcut Doctor Honoris Causa, ceea ce pentru mine e un cadou pe care nici nu știu cum să-l iau. Vreau să spun că sunt fericit pentru că mi s-a propus așa ceva”, spune actorul Florin Piersic.

Potrivit conducerii FEEA, titlul de Doctor Honoris Causa este acordat îndrăgitului actor, Florin Piersic senior, pentru merite deosebite de-a lungul carierei sale profesionale.

„Noi considerăm ca Florin Piersic este o valoare națională, un bun național și extraordinar ca românii să-și prețuiască valorile atâta timp cât ele sunt alături de ei, nu după ce trec la eternitate. De aceea considerăm că această premieră pentru România, acest titlu de Doctor Honoris Causa este o recunoaștere a valorii și a ceea ce maestrul Piersic a făcut pentru acest popor”, afirmă rectorul FEEA, Marilen Pirtea.

Florin Piersic este cunoscut pentru rolurile celebre pe care le-a avut de-a lungul timpului în filmele românești precum „Trandafirul Galben” (Mărgelatul), „Ciulinii Bărăganului”, „Neamul Șoimăreștilor”, „Haiducii lui Șaptecai” etc.

Totodată, a interpretat zeci de roluri pe scena Teatrului Național, în piese ca ‘”Act venețian”, ‘”Zbor deasupra unui cuib de cuci”, ”Gaițele”, „ Idiotul”, „Logodnicele aterizează la Paris”, „Cartea lui Ioviță”, „Străini în noapte”.

De-a lungul timpului, Florin Piersic a primit titlul de „Cetățean de Onoare” al mai multor orașe: Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, București sau Galați.

(sursa foto. observatortv.ro)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.