Pentru prima dată în Timişoara, în perioada 21-24 martie 2015, se va desfăşura cursul acreditat de Agricultură Ecologică. Sesiunea de formare este organizată de agenţia de training Creative Business Management în colaborare cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş.

Cursul se desfășoară pe parcursul a patru zile și are tot atâtea module.

MODUL 1 | Principiile cultivării plantelor în sistem ecologic, reţete de fertilizatori şi metode de recoltare

În prima zi de curs, participanţii vor învăţa de la lectorul Maria Toader, profesor în cadrul UASMV, principiile cultivării plantelor în sistem ecologic, reţete de fertilizatori şi metode de recoltare.

MODUL 2 | Creşterea animalelor în sistem ecologic

A doua zi vei continua cu creşterea animalelor în mod ecologic. Modulul va fi susţinut de lectorul Viorica Boboc, preşedinte al Asociaţiei Bioavicultorilor din România – BIOAVIROM, care va prezenta toate speciile importante de animale cu tipologiile şi nevoile lor de creştere în sistem ecologic.

 MODUL 3 | Condiţii de certificare a fermelor ecologice. Etichetarea produselor ecologice

În cea de-a treia zi de curs, dr. Ing. Aurelia Căldăraru, va prezenta condiţiile de certificare ale unei ferme ecologice, modul de etichetare al produselor ecologice, relaţia cu furnizorii şi procedura de export.

 MODUL 4 | Vizită la o fermă ecologică

În ultima zi de curs, participanţii vor face o vizită la una dintre cele mai cunoscute ferme ecologice din zonă. Cursanţii vor discuta despre tehnologii de producţie, metode de fertilizare şi tipuri de culturi şi vor beneficia de îndrumări şi sfaturi de la un fermier cu experienţă în agricultura ecologică.

Programul de formare se va derula pe perioada a 4 zile, programul zilnic fiind 1000 – 1700. 

Taxa de instruire este 800 lei şi include toate costurile (taxa curs, taxă examen ANC, bufet gustări şi transport fermă în ultima zi de curs). Participanţii vor primi, în urma unui examen de specialitate, un certificat de absolvire pentru ocupaţia de „Operator în ferme ecologice mixte„, cod COR: 314205. Certificatul este emis de Autoritatea Naţională pentru Calificări şi recunoscut de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei.

Cursul se va desfășura la Centrul Regional de Afaceri Timişoara, B-dul Eroilor de la Tisa nr.22. ?: Înscrierea se face prin solicitarea şi completarea fişei de înscriere și trimiterea acesteia prin fax la numărul 0256 490 311 sau prin e-mail pe adresa: rcolban@cciat.ro.   Informații suplimentare se pot obține la tel. 0256 490 771, 0256 490 772, Rafaela Colban – consultant cameral.

Foto: glasul-hd.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.