drum provizoriu michelangelo

Lucrarea va fi plătită din bani de la bugetul local și va fi distrusă în curând.

În 12 iunie 2013, intersecția Michelangelo a fost închisă complet pentru realizarea unui subpasaj și reabilitarea podului. În 12 decembrie a fost deschisă circulația în intersecția Michelangelo, pe un traseu provizoriu cu o lungime de aproximativ 800 de metri. Acest traseu a fost realizat la fel ca o stradă, cu o lățime de 3.5 metri, cu strat de balast și covor asfaltic. Traseul este provizoriu fiindcă totul va fi distrus peste câteva săptămâni pentru a se continua lucrările la realizarea subpasajului .

Cât ne-a costat deschiderea provizorie a circulației prin intersecția Michelangelo?

Costul acestei lucrări nu a fost făcut public, mai mult el nu este cunoscut de primarul Nicolae Robu și de direcția tehnică a Primăriei Timișoara.”Nu vă pot spune pentru că nu am făcut o socoteală acolo. Acolo acele lucrări sunt făcute ca lucrări de reparații de întreținere a zonei. Nu vă pot spune cât au fost. Nu se decontează din fondurile europene pentru că este o amenajare cu titlu provizoriu făcută pentru a asigura timișorenilor condiții de trafic ca și cum am face oriunde în oraș un drum provizoriu. Exact același statut îl are și aici. Se va demonta tot ce a-ți văzut: balustradă, semnalizări, chiar asfaltul care a fost pus acolo, vor fi înlăturate„, a declarat astăzi Nicolae Robu. Șeful Direcției Tehnice, Chiș Culiță, ne-a declarat că nu știe încă prețul, iar șeful Direcției Drumuri nu avea un deviz aproximativ.

Fără a avea un răspuns de la Primăria Timișoara unde se pare că nimeni nu cunoaște în acest moment costurile, am calculat o valoare aproximativa pentru 800 de metri de stradă la care se adaugă parapet metalic și semnalizare optică. Calculul a fost realizat după costul mediu al străzilor inaugurate recent de Primăria Timișoara și este de cel puțin 100.000 de euro.

Respectarea unei promisiuni

În perioada iulie – noiembrie, Nicolae Robu, a promis de mai multe ori că traficul va fi redeschis. Primul termen a fost 15 septembrie, urmate în ordine cronologică de „sfârșitul lui septembrie”, „începutul lui noiembrie”, „15 noiembrie”, „nu se știe exact când”. În nici unul din termene nu s-a vorbit de a realiza cu  bani din bugetul local un drum provizoriu care va fi distrus complet în câteva săptămâni.

Cert este că promisiunea a fost respectată și probabil va fi inclusă în realizările din 2013. Timișorenii nu au avut posibilitatea să voteze pe facebook dacă sunt de acord cu această lucrare provizorie unde banii vor fi efectiv pierduți. Nici consilierii locali nu au avut posibilitatea să voteze fiindcă lucrarea nu a fost încadrată la investiții fiind trecută la reparații.

Să faci un drum, într-un oraș, care va fi distrus după 2-3 luni este o premieră în România.

Nu știm dacă acest drum incomodează mersul lucrărilor la Michelangelo așa cum nu știm de ce se dau termene dacă nu există un grafic clar de lucrări. Vă aducem aminte că inițial nu era vorba că se va închide circulația în intersecția Michelangelo. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.