Case în pericol de prăbuşire, avariate, drumuri şi podeţe distruse şi avariate, aşa arată rapotul de evaluare a pagubelor produse de inundaţii.

Miercuri, la Instituţia Prefectului a avut loc şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de urgenţă Timiş, unde au fost prezentate rapoartele de evaluare a pagubelor produse de inundaţii.

Evaluarea pe localități: Șemlacu Mare-două imobile în pericol de prăbuşire, cinci imobile avariate, o anexă distrusă şi şase anexe avariate; Şemlacu Mic- patru imobile distruse, trei imobile în pericol de prăbuşire, 17 imobile avariate, cinci anexe distruse, 16 anexe avariate şi şase anexe în pericol prăbușire; Gătaia- un imobil distrus, două imobile în pericol de prăbuşire, 79 imobile avariate, 71 anexe avariate, plus cinci km de străzi pietruite pe unitatea administrativă Jamu Mare, în localitate Ferendia un imobil avariat şi în localitatea Gherman două imobile avariate. 32 podețe au fost distruse în localitățile  Jamu Mare, Clopodia, Ferendia, Lățunaș și Gherman și 5,33 kilometri străzi pietruite în localitățile Jamu Mare, Clopodia, Ferendia, Lățunaș și Gherman.

În Denta sunt 18 imobile avariate, un imobil în pericol de prăbușire, 37 anexe avariate, două anexe în pericol de prăbușire, plus doi kilometri de străzi pietruite afectate de inundații. În localitatea Rovinița Mare sunt două imobile avariate, patru imobile în pericol de prăbușire, două anexe avariate şi şase anexe în pericol de prăbușire. În Moravița sunt 84 podețe avariate.

În ceea ce privește culturile agricole, la nivelul unității administrative Gătaia au fost afectate culturile pe o suprafață de 1.933 hectare, la unitatea administrativă Moravița pe 1.888 hectare, iar la unitatea administrativă Jamu Mare 4.368 hectare. Au fost prezentate și pagubele de pe drumurile județene din Timiș, în zona localităților Gătaia, Rovinița Mare și Percosovo, urmând să fie calculate și sumele necesare pentru remedierea lor. În şedinţă au fost prezentate și lucrările de investiții pe care este necesar să le facă  Administrația Bazinală de Apă Banat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.