Creșele și grădinițele private din Timiș vor fi verificate în perioada următoare de autorități. Prefectul judetului Timiș a dispus ca acestea să fie controlate, în urma neregulilor care s-au sesizat la școlile cu program after-school.

Astfel, potrivit lui Eugen Dogariu, în unele situaţii activitatea se desfăşura cu dascăli care activau ca persoană fizică autorizată, iar acest lucru nu este permis prin lege.

„Am început împreună cu Inspectoratul Şcolar şi am finalizatat un control la unităţile de învăţământ care organiază activitate după şcoală, vestitul after-school. Au fost găsite câteva nereguli şi au fost stabilite măsuri care se vor implementate pe viitor, iar în continuare vom face verificări la activităţile de grădiniță sau de creşă organizate în sistem privat. Ne interesează să vedem dacă sunt autorizate, dacă sunt acreditate, dacă condiţiile oferite copiilor sunt condiţii prevăzute de către lege şi dacă părinţii sunt informaţi cu privire la activitatea pe care o desfăşoară respectivele grădiniţe sau creşe”, spune prefectul județului Timiş, Eugen Dogariu.

Controalele vor fi demarate în urma mai multor sesizări venite din partea părinților, dar și ţinând cont de faptul că în ţară s-a constatat că activitatea de învăţământ preşcolar nu este organizată regulamentar, subliniază prefectul.  

(sursa foto: zi-de-zi.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.