La mijlocul lunii iunie, mai exact în 15 iunie, timișorenii au ieșit în stradă pentru a apăra unul dintre simbolurile orașului. Este vorba despre podul Decebal, pod care printr-o hotărâre de CL urma să își schimbe denumirea.

În cursul acestei zile, în cadrul ședinței de CL, Nicolae Robu a renunțat la această schimbare.

Avem o adresă semnată de trei timișoreni: Perici Lăcrimioara, Lucian Mugur Serdean și Corneliu Vaida la care trebuie să redactăm răspunsul la petiția făcută în legătură cu schimbarea numelui podului Decebal. Eu am o soluție și sunt convins că va fi acceptată de semnatarii petiției. Trebuie să existe logică în stabilirea denumirilor străzilor și podurilor din oraș. În continuare Podul Decebal va rămâne Podul Decebal”, spune Nicolae Robu.

Motivul pentru care primarul dorește să modifice denumirea mai multor străzi și poduri este de-a dreptul halucinant: ”dacă spui unui timișorean numele unui pod, clar nu îl localizează”.

Edilul uită însă că anumite străzi sau poduri sunt legate de anumite evenimente istorice, cum este Revoluția din 1989, în cazul Podului Decebal, iar astfel schimbarea denumirii ar fi o totală lipsă de respect față de istoria orașului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.