Președintele CJT, Titu Bojin, a dat un exemplu timișorenilor pedalând câțiva  metrii pe noua pistă de cicloturism.

În cursul zilei de astăzi, CJT Timiș a găzduit ședința de încheiere a proiectului Valorificarea potențialului turistic transfrontalier, incluzând piste de cicloturism de-a lungul râului Bega, în aval de Timișoara”.

Prezent la eveniment a fost și președintele CJT, Titu Bojin, care a inaugurat în cursul zilei de ieri, personal pista, plimbându-se câțive metrii cu bicicleta. Alături de acesta au mai fost prezenți și Ervin Luci, directorul ABAB, Lazar Manojlović, consulul general al Republicii Serbia, Mihaela Madar, managerul de proiect ABAB și Duško Radišić, viceprimarul localității Zrenianin.

Finanțarea proiectului a fost făcută prin programul IPAA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia, este vorba despre o finanțare nerambursabilă, iar proiectul de dorește să aibă un puternic impact transfrontalier. Valoarea totală a fost de 2.346.495 de euro, cu TVA inclus. Din această sumă 85% a fost suportată de UE, 13% co-finanțare, din partea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrație Publice și 2% co-finanțare din partea CJT. Durata proiectului a fot de 24 de luni.

Lungimea pistei este de 37 de kilometric, de la Podul Modoș pe malul stâng, iar de la Utvin până la frontier pe malul drept, lățimea părții carosabile este de 2 m, lățimea platformei este de 2,5 – 4,5 m. Au fost amenajate 8 refugii pentru bicicliști și 14 bariere pentru oprirea circulației autovehiculelor.

“Este unul dintre dintre puținele proiecte de acest fel, care leagă cele două state și cele două popoare. Am lucrat pentru conexiunea celor două părți ale Banatului. Deschide calea pentru alte proiecte de acest gen.”, a precizat consulul Republicii Serbia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.