Timișorenii folosesc carne de porc, așadar timișorenii să vină să-și crească porcii” … în acest registru absurd, de logică violată ”în forță” de un analfabet funcțional, ar fi sunat o decizie executivă luată de Robu Nicolae – dacă acesta era șef peste porcii de la combinatul Smithfield. Dar Robu e doar un primar… doctor-docent tembel, lipsit de logică sau sens care a dictat ca ”gunoiul Timișoarei să fie colectat de… COLTERM – pentru că ei îl folosesc ca să-l ardă” – o imbecilitate monumentală, dar mai ales o ilegalitate flagrantă prin care Robu încalcă Legea 101/2006, după ce a lăsat Timișoara fără operator de salubritate in urma unei licitații ratate de incompetentul city-manager Kristof. Este de notorietate faptul că Kristof a fost deja ”premiat” după acest eșec, cu un salariu nesimțit de mare – în loc să fie concediat și exilat în Siberia, cum ar fi făcut Stalin – mentorul liberalului de rât neo-comunist Nicolae Robu.

3.700 euro pentru un țap ispășitor proaspăt – încă necercetat penal

Subiectul ”recompensei” primite de Kristof fix după eșecul licitației pentru ”gunoi” a fost larg dezbătut în presa locală. Ne surprinde totuși faptul că nimeni din presă sau politică nu observă două aspecte legate de această succesiune de evenimente profund anormală și extrem de inoportună (dat fiind dezastrul ce urmează) și anume:

  1. Salariul imens este un măr otrăvit aruncat de vrăjitoarea cea nebună și din care naivul city-manager a muscat cu o infantilitate soră cu moartea. Dacă cineva crede că ”Kristof a propus și Robu a aprobat” (așa cum citează presa din Banat) se înșeală amarnic. Kristof e un parvenit relativ decent (comparativ cu aroganța lui Iapă sau a Greblei) care nu îndrăznește nici măcar să viseze la o mărire – dacă șefu’ nu-i ordonă să viseze. În realitate, lucrurile s-au derulat așa: ”Robu a sugerat, Kristof a cerut și Robu a aprobat”. Dar de ce să-i sugereze Robu lui Kristof așa aberație, vă întrebați… și mai ales într-o eră în care Timișoara e în colaps financiar și același Robu amenință restul angajaților primăriei cu reduceri salariale…?
  2. Pentru că Robu are nevoie de un nou țap ispășitor… care să-i pregătească contractele penale cu atribuire în regim de ”forță majoră”, ce urmează. În lipsa viceprimarului Dan Diaconu (care s-a ”deșteptat” după ce a fost pus sub urmărire penală în mai multe afaceri dubioase) care executa până acum jafurile comandate de Robu, acesta are nevoie acum de un nou țap ispășitor pe care să arunce vina când vor începe anchetele… așa cum a făcut cu Dan Diaconu, citez: ”nu înțeleg de ce a semnat Dan Diaconu autorizația (pentru poarta ucigașă, n.r.)…” sau… ”eu am semnat, pentru că aparatul primarului și-a dat avizul” sau…  ”fiecare răspunde pentru faptele lui… nu pot să răspund eu pentru ce face acel om”.

Din tot filmul de mai sus, intuiția feminină îmi spune că city-managerul Kristof (care în toată cariera sa profesională nu a făcut altceva decât să-l servească cu exces de umilință pe infractorul Nicolae Robu) este ”fezandat” de Robu ca să-i pregătească cu devotament și fără comentarii viitorul mare contract cu atribuire în regim de ”forță majoră” ... unul cu foarte multe sute de milioane de lei, ce va fi dedicat unei firme ”alease” de Robu ca să gestioneze gunoiul orașului. Și în acest scop…

Scena infracțională e pregătită – din nou – la Primăria Timișoara

  • Kristof a bifat deja un simulacru de licitație ratată, cu care Robu încearcă acum să demonstreze că ei au vrut, dar nimeni nu a câștigat… și chiar mai mult, vor arăta că… ”bugetul e prea mic… iar CLT trebuie să aloce mai mulți bani, sau Timișoara va avea de suferit (scenariu folosit deja cu succes la afacerea vaporetto)”. Pentru acesti găinari nu contează că termenii în care a fost pregătit caietul de sarcini sunt absolut infantili, excesivi și NU corespund realității… sau faptul că Robu negociază viitorul contract cu fix o singură firmă.
  • Robu a început deja scamatoria atribuirilor în regim de ”forță majoră” … dedică deja contracte pe termen scurt – dar fără miză $$$ – și l-a delegat pe același Kristof să reia licitația… în timp ce el – Robu, va isteriza Consiliul Local Timișoara ca să-i suplimenteze bugetul achiziției cu încă câteva zeci de milioane, că ”așa cere piața și vedeți oferta de la ultima licitație”. (UPDATE: tunul prevestit de noi a avut loc… detalii aici)
  • pentru 3.700 euro/lună Kristof va mai rata o licitație – ca să justifice ”forța majoră” … sau după caz, apare din nou un candidat unic cu o ofertă pliată pe ”noul buget”, despre care Robu ne va povesti în termeni ultra-legali cât este de ”avantajoasă” pentru oraș… iar Kristof și ”aparatul de specialitate” vor pregăti următoarea șpagă încasată de micRobu sub forma unei excursii într-un paradis fiscal, unde ultra-cinstitul micRobu va pleca la braț cu un intermediar ”prieten de vacanțe exotice” ca să mai ascundă niște milioane (după cum am mai văzut cu toții – mai puțin procurorii dnei. Chivu).
  • toată această mascaradă infracțională se desfășoară sub privirile inocente ale procurorilor conduși de Chivu Claudia Irina – Prim Procurorul Parchetului Judecătoriei Timișoara, care îi protejează pe infractorii din subordinea penalului Nicolae Robu și continuă să tergiverseze dosare în care aceștia trebuiau puși sub acuzare și condamnați încă de acum 4 ani – conform Sentinței Judecătoriei Timișoara – vezi aici… Dar nimic din toate cele de mai sus nu vor trezi suspiciuni procurorilor, pentru că Robu și-a mai plătit recent o rată la taxa de protecție când l-a angajat șef la UVT fix pe soțul prim-procuroarei… Chivu Claudia Irina – vezi aici.
  • Mai multe despre prim-procuror Chivu Claudia Irina găsiți aici-1… sau aici-2… sau aici-3… sau aici-4… sau aici-5… sau aici-6… sau aici-7….
  • Iar despre jaful de la RETIM condus de infractorul Robu și gașca lui aflați mai multe aici-1… sau aici-2… sau aici-3… sau aici-4… sau aici-5… sau aici-6…și jaful continuă

În fapt, titlul acestui articol este greșit pentru că…

Primarul Robu este o insultă pentru pesta porcină africană

Până și un șef de trib din Africa s-ar jena să-și laude și promoveze servitorul ce s-a întors de la vânătoare fără nici măcar o cioară vopsită-n papagal… cu sulița furată și cu prețul dublat la gunoiul menajer.

Finalmente, ilegalitatea comisă vineri în plenul CLT de tandemul de infractori Robu-Kristof este flagrantă. Legea 101/2006 prevede clar că prestarea serviciilor de salubrizare este interzisă operatorilor fără licență, personal calificat sau utilaje adecvate. (vezi mai jos).

Fotografia postată de Mirela Toc.

Noapte buna Timișoara! Deșteptare ușoară în 2021…!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.