Polițiștii de frontieră de la Moldova Veche au reținut doi cetățeni care erau la pescuit pe Dunăre, iar pentru reținerea acestora au folosit armamentul din dotare.

În cursul zilei de ieri, o echipă operativă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche a observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei pe timp de noapte, pe fluviul Dunărea, în zona Ostrovului Moldova Veche, o ambarcaţiune în care se aflau două persoane care efectuau activităţi de braconaj piscicol electric. Imediat, o patrulă a poliţiei de frontieră s-a deplasat la faţa locului cu o ambarcaţiune şi a procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză.

Întrucât acestea nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras două focuri de avertisment, cu armamentul din dotare. Imediat, cele două persoane au fost reţinute şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că cele două persoane sunt R. Daniel, în vârstă de 40 ani şi P. Mihalache, de 44 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Caraş Severin. Totodată, în ambarcaţiune poliţiştii de frontieră au depistat un aparat electric cu ajutorul căruia cei doi încercaseră să pescuiască pe fluvial Dunărea, care a fost ridicat în vederea confiscării.

În cauză s-au întocmit dosare penale, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de pescuit electric şi de deţinere a unor aparate şi dispozitive electrice artizanale care distrug resursele acvatice vii prin electrocutare şi s-a dispus măsura preventivă de reţinere a celor doi pentru 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.