Duminică, 3 aprilie timișorenii vor avea ocazia să participe la prima pedalare din acest an – Pedalarea de Primăvară, care va avea ca temă conceptul franțuzesc joie de vivre Parisul este cunoscut prin reglementările și facilitățile mersului pe bicicletă și adoptării unui stil de viață satisfăcător, hedonist. Una din plăcerile acestora o reprezintă întâlnirile relaxante și voioase cu prietenii, mai ales pe malul Senei. Canalul Bega este un simbol al Timișoarei, iar pistele de biciclete realizate de-a lungul acestuia sunt un prilej de pedalare și relaxare în stil parizian.  Astfel că, evenimentul se va finaliza pe malul Begăi unde se va organiza un picnic în stil parizian.

Programul avut în vedere este următorul:

Întâlnirea bicicliștilor va avea loc începând cu ora 10:00, pe platforma Timco (Str. Circumvalațiunii). Cei care nu au încă un număr de bicicletă, vor primi unul în mod gratuit. Strângem în continuare semnături pentru accesul bicicliștilor în toate zonele din oraș. Începând cu ora 10:00, membrii Rotary Club Ripensis vor distribui veste reflectorizante și materiale informative cu privire la siguranța în trafic sub sloganul Alege Viața.

De la ora 11:00, se va porni pe următorul traseu: Calea Circumvalațiunii – Str. Gheorghe Lazăr (la stânga) – Bulevardul Cetății – Calea Torontalului – Calea Alexandru Ioan Cuza – Sens giratoriu Mărăști – Strada Oituz – Bulevardul Take Ionescu – Strada Nicu Filipescu – Bulevardul Revoluției din 1989 – Podul Decebal – Splaiul Nistrului – Bulevardul Corneliu Coposu – Strada Cluj – Strada Arieș – Calea Martirilor 1989 – Bulevardul Liviu Rebreanu -Bulevardul Constantin Brâncoveanu – Bulevardul General Ion Dragalina – Splaiul Nicolae Titulescu.

La final, participanți sunt invitați să participe la un picnic inedit pe malul Begăi, în stil franțuzesc. Pentru a le face șederea mai frumoasă și mai relaxantă, se vor pregăti mai multte  activități:

– atelier de facepainting pentru copii realizat de Gabriela Strugaru (Gabriela Marke Art Studio)

– atelier de portrete la minut

– spectacol de canotaj pe Bega, realizat de către Clubul Sportiv Nautic Banat; membrii clubului vor organiza ture pentru bicicliști

Alex Baciu va realiza pe loc o pictură tematică

Institutul Francez din Timișoara a îmbrățișat conceptul de ”joie de vivre” și vor organiza într-un colț de picnic instrumentarul tipic franțuzesc : coșuleț de paie, față de masă în carouri și alte decoruri; participantii vor putea degusta pâine și brânză franțuzească, împreună cu suc de mere

Nu sunt uitate nici premiile:

  1. Fabulous Baskets va oferi un coș de picnic prin intermediul unui concurs online pe fb.com/verdepentrubiciclete
  2. Restaurant Belvedere va oferi 5 vouchere în valoare de 100 lei fiecare
  3. Arsenal Park  va oferi următoarele

– 10 premii: tichet acces pentru 2 persoane la traseele de cățărare -one day long

– 10 premii: tichet acces pentru 2 persoane la Turnul Arsenal (tiroliană și PowerFan Jumps) – pentru toată luna august

– 10 premii: tichet acces pentru 2 persoane la Aqua Park – allday long

  1. SmartFit Studio va oferi 15 abonamente de o lună de full fitness, valabile până în luna mai inclusiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.