mihai viteazu 17

Fostul sef al Directiei Patrimoniu, Nicusor Miut, inspectorul de zona Ionela Ciucur si Monica Rudneanu, fosta sefa de la locuinte sunt cercetati penal intr-un dosar de retrocedare imobil. Procurorii au pus sechestru pe bunurile  mobile si imobile ale lor. Astazi au fost prezente la audieri Monica Rudneanu si Ionela Ciucur.

Pe langa acestia alti cinci angajati au fost chemati la audieri in ultimele saptamani. Este vorba de Otilia Sarca, actuala sefa de la locuinte si angajati ai Directiei de Patrimoniu, printre care Mirela Avram, Calin Parva, Staia Martin si Sorin Chira, care a si semnat in dosarul in cauza, avand functia de jurist.

Cercetarea penala impotriva celor trei are la baza modul in care a fost retrocedat imobilul situat pe strada Mihai Viteazu nr 17.

Acesta retrocedare a fost descoperita de viceprimarul Traian Stoia si prezentata opiniei publice in luna iulie 2013. In jurul anilor ’60, Primaria a castigat in instanta imobilul in cauza, pentru ca proprietarul de la acea vreme nu si-a platit taxele si impozitele. Ulterior imobilul devine gradinita, iar mai tarziu Primaria construieste o anexa in spate. Dupa revolutie cetateanul vine cu un contract completat de mana si revendica aceasta casa, care continea terenul de 800mp, imobilul initial (Corp A) si imobilul construit de primarie (Corp B).

Cu toate ca surse din Primarie au declarat ca acest contract este cu multe semne de intrebare, cetateanul castiga in instanta terenul si corpul A.

Dupa aceasta imobilul este trecut prin obisnuitul sir de cumparatori ca in final sa ajunga la Claudiu Carpaci, care l-a cumparat de la ultima proprietara, Mihai Monica.

Procurorii cerceteaza in primul rand instrainarea corpului B, care era de drept al Primariei si faptul ca la Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost obtinuta de catre cetatean retrocedarea doar pentru corpul A.

In ce mod au predat angajatii Directiei de Patrimoniu in frunte cu Nicusor Miut corpul B, vom vedea la finalizarea anchetei. Ce stim este ca acest dosar de retrocedare nu a fost semnat de secretarul Ioan Cojocari, deci probabil in acest caz nu va fi audiat.

Procurorii vor chema la audieri in perioada urmatoare si alti angajati ai Primariei in cercetarile care vizeaza pe langa acest dosar si altele. Intrucat unele fapte s-au prescris, procurorii vor sa ceara revizuirea in instanta a sentintei si revenirea la starea initiala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.