Grupul Educațional Internațional Helen Doron a lansat, în cadrul Conferinței Internaționale a Francizaților 2015, care a avut loc în Dubrovnik (Croația), noi tehnologii hi-tech menite să-i ajute pe copiii din întreaga lume să învețe mult mai ușor limba engleză. Noile aplicațiiau ajuns deja în România, la Centrele Helen Doron English și folosesc tehnologia realității augmentate, cu scopul de a suplimenta eficiența materialelor de învățare.

Noua tehnologie este una dintre cele mai recente apariții ale noilor media, care animă, cu sunet și video,  o imagine statică de pe o pagină clasică, prin scanarea acesteia cu ajutorul unei tablete sau a unui telefon inteligent. Această tehnologie permite copilului să interacționeze cu materialul clasic de învățare, iar “cartea” îi răspunde, la propriu, cum se pronunță cuvintele în limba engleză, ajutându-l pe copil să învețe să vorbească această limbă cât mai corect.

Dintre materialele educaționale care utilizează această tehnologie de ultimă generație, amintim “More Jump with Joey” (pentru copii de 6-9 ani, conține cântece, povești și caiete de activități magice) și “Helen Doron Read and Write” (pentru copii de 4-9 ani, este completat de o aplicație de citit, unică în lume, care îi ajută pe copii să învețe cuvinte întregi și să deprindă abilități de citire fonetică în engleză).

            “În ziua de azi, în care gadgeturile de ultimă generație sunt componente de neseparat din viața unui copil și a unui adolescent, este foarte greu să-i captezi atenția cu mijloacele clasice de învățare. Strategia noastră, implementată peste tot pe planetă, implică învățarea limbii engleze prin tehnologii de ultimă generație, care să fie foarte ușor de adoptat de către copii.”, precizează Dr. Tănase Tasenţe, directorul general Plus Cominication.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.