pista biciclete eneas
pista biciclete eneas

Timișoara dispune de o nouă pistă de biciclete pe străzile Diaconul Coresi – Eneas până la intersecția cu Drubeta. Pentru această lucrare s-a modificat profilul stradal al unei străzi cu sens unic, fără circulație intensă fiind realizată o pistă cu dublu sens, iar pentru autovehicule au fost realizate locuri de staționare paralele cu axul drumului.

Amenajarea deja realizată pune la dispoziţia bicicliştilor o pistă dublu-sens cu o lăţime de 2m, complet marcată şi semnalizată cu butoni rutieri flash pentru o vizibilitate crescută în timpul nopţii. Lungimea amenajării este de 1km. Pe această lungime a străzii, covorul asfaltic este nou şi, de asemenea, au fost marcate locurile de staţionare paralele cu axul drumului.  Străzile perpendiculare pe traseul amintit au fost dotate cu calmatoare pentru o mai mare securitate a intersecţiei dintre pista de biciclete şi traseul auto.

Lucrările vor continua pe strada Eneas până la Calea Sagului, asigurându-se astfel o legătură sigură şi facilă pentru biciclişti între Calea Şagului şi Calea Martirilor. Traseul este paralel cu Bulevardul Liviu Rebreanu, această rută fiind una dificil de utilizat de către biciclişti din cauza traficului intens.

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.