Anul acesta, Timişoara găzduiește ediţia a XII-a a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie, Terapie Intesivă şi Medicină de Urgenţă care va avea loc în perioada 23-25 octombrie la Centrul Regional de Afaceri.

Calitatea acestei întruniri este într-o continuă creștere și asta pentru că la ultimele ediţii numărul total de participanţi a depăşit constant 1300 cadre medicale, devenind cea mai mare manifestare naţională anuală din acest domeniu. Și-a impus însă și recunoașterea europeană de către European Society of Anesthesiology (ESA), ajungând la un eveniment de largă amploare și expunere – Central and East European Anesthesiology Meeting.

Manifestarea din acest an este organizată sub egida Societății Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara și Asociația pentru Anestezie Terapie Intensivă „Aurel Mogoșeanu”.

Scopul principal este asigurarea unor ghiduri şi protocoale de diagnostic bazate pe literatura internațională la zi în domeniu, tratament şi conduită medicală, dar şi adoptarea, integrarea, aplicarea şi diseminarea lor la nivel naţional.

Acest program de instruire se adresează medicilor de toate gradele (cadre universitare, medici primari, specialişti, medici rezidenţi) din specialităţile anestezie, terapie intensivă, medicină de urgenţă şi alte specialităţi cu domenii de interes comun. De asemenea există o secţiune paralelă, adresată asistenţilor medicali din aceste specialităţi.

Anul acesta ediţia a XII-a a Cursului Naţional de Ghiduri şi Protocoale în Anestezie, Terapie Intensivă şi Medicină de Urgenţă va avea loc concomitent cu alte două evenimente: a 25-a Întâlnire Anuală a Societății Europene de Computing și Tehnologie în Anestezie și Terapie Intensivă, dar și cu a 15-a ediție a Conferinței Naționale de Îngrijire Paliative.

Directorul Cursului este Prof. Dr. Dorel Săndesc, Şeful Clinicii ATI UMF „V. Babeş” Timişoara, Preşedinte SRATI

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.