Se anunță noi proteste la Timișoara. Consilierul local PP-DD, Petrică Folică, își exprimă dezaprobarea în faţa Primăriei, alături de 300 de timişoreni care nu și-au primit terenurile de la municipalitate.

Potrivit consilierului, de mai bine de 20 de ani, sute de timişoreni au hotărâri definitive şi irevocabile pentru terenuri de pe păşunea comunală Mehala, însă nu au intrat în posesia lor nici până în prezent. Astfel, Petrică Folică vrea să îi ajute pe oameni să-și recupereze terenurile.

„În decembrie anul trecut primeam de la un avocat un dosar finalizat cu decizie definitivă și irevocabilă în instanță, încă din 2011. Este vorba despre o punere în posesie a unei doamne în vârstă, care se bătuse în instanță încă din anii ’90 pentru terenul în cauză. Ei, bine, Primăria nu o pune în posesie! Am tras un semnal de alarmă, dar nici până acum nu s-a rezolvat! Mai mult, intrand pe fir am aflat cu stupefacție că este vorba de sute de cazuri de acest gen! Sute de persoane aflate în posesia unor decizii definitive și irevocabile ale instanței, care pur și simplu nu sunt puse în posesie! Fac un apel către cei care au astfel de hotărâri să ne strângem, să protestăm și dacă nu se rezolvă nimic, să facem plângeri penale pentru abuz în serviciu!”, spune Petrică Folică.

Totodată, consilierul local PP-DD spune că i-a prezentat edilului Nicolae Robu un caz, care are din 2011 o hotărâre definitivă şi irevocabilă pentru un teren.

„I-am explicat primarului Nicolae Robu cum stau lucrurile, avocatul a spus că o să facă plângere penală pentru abuz în serviciu. A spus că o să rezolve această problemă şi pe ordinea de zi a ultimului plen din decembrie este proiectul prin care se pune în posesie cinci persoane, care aveau dreptul de proprietate, dar pe această femeie nu. În acest CF sunt sute de cetăţeni care trebuie puşi în posesie”, adaugă Petrică Folică. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.