Oricine a condus în viata lui cel putin o grupă de școlari în excursie la ZOO știe că modul în care e condusă azi Primăria Timișoara e unul primitiv, haotic, incompetent, fraudulos și ilegal – dar arogant.

Cu conturile orașului blocate din cauza datoriilor… cu proiecte EU de zeci de milioane de euro amenințate cu pierderea finanțării din motive de frauda sau incompetență… cu Timișoara în pragul falimentului financiar, social și moral… Nicolae Robu încă se comportă ca un golan șmecher de cartier ce sparge semințe lângă ghena de gunoi și fluieră după ”gagici”, așteptând să treacă următorul pensionar ca să-i fure portofelul.

Timișorenii se revoltă împotriva mizeriei de pe străzi și a aerului infect pe care îl respiră ei și copii lor… dar Robu continuă să defrișeze copacii maturi din parcurile și străzile orașului că așa a văzut el la Veneția –  când la noi copacii sunt singura sursă de aer curat într-un oraș de câmpie, înconjurat de mlaștini, lanuri de praf și polen.

Tot mai mulți locatari din blocurile reabilitate ”gratis” de primărie sunt nemulțumiți de izolația ce cade imediat ce pleacă firma care a executat lucrarea… sau de igrasia din apartamente ce apare imediat după izolarea blocului cu materialele ieftine – dar decontate scump de primărie… sau de creditul imens și garantat cu apartamentul, lăsat în urmă de primărie după reabilitarea ”gratis” – credit girat în multe cazuri de chiriași în numele proprietarilor și cu un apartament ce nu  le aparține…! (citește în Ziua de Vest)

În tot acest timp presa locală absoarbe și împrăștie pe negândite delirul zeității locale cu nume de slugă, care ne intoxică cu vesti „îmbucurătoare” despre vaporette… că nu vom mai returna fondurile EU de 6.000.000 euro – zic ei, și că în sfârșit ne vom plimba cu ele…  după 2 ani de eșecuri lamentabile și după ce Robu a rescris definiția penibilului când a bâlbâit-o, din nou, zilele trecute cu Ministerul Transporturilor pe tema sediului administrației, precum un școlar sub-mediocru prins cu cioara vopsită: „uite sediul… unde-i CF-ul… da’ ne ‘trebe’ CF-ul…?!? N-am știut, dna. Ministru, că nu-s de-aici... io-s din Bocsig”.

Să vă mai zic că Robu a mutat Administrația Canalului Bega pe pășunea Ghirodei…?

Da, ați auzit bine. Luceafăru’ primăriei înființează sediul administrației canalului navigabil acolo unde Bega nu a fost niciodată navigabilă… și unde nici un navigator nu are sa ajungă vreodată, decât dacă ia un taxi pe roti.

Cât de imbecilă este aceasta decizie…? E ca și cum Ministerul Transporturilor ar decide să mute Administrația Aeroportului International Timișoara în Calea Torontalului – la Cioca… pentru că acolo au ei o garsonieră neintabulată pe care să le-o pună la dispoziție.

Fac această parabolă ridicolă pentru că Dan Idolu – Consilier Local PSD și Directorul General al Aeroportului Timișoara a făcut în ședința CLT această observație extrem de pertinentă – că sediul pus la dispoziție de primărie este în apropiere de Ghiroda – însă pe Nicolae Robu nu l-a deranjat deloc acest detaliu extrem de important.

 Așadar, să recapitulăm realizările „în forță” ale coafatului estompat:

– Conturile primăriei sunt blocate din cauza datoriilor și creditelor neplătite.

– În luna Mai 2018 regiile primăriei încă nu au bugetul de venituri-cheltuieli pe 2018 aprobat.

– Timișoara e mai mizerabilă decât satele din Africa, străzile sunt mai distruse decât în Siria, iar căpușele, țânțarii și șobolanii sunt la ei acasă.

– Aerul Timișoarei este mai poluat decât era Copșa-Mica în anii ’80 … și în curând înflorește ambrozia – pe care nu o defrișăm.

– și NU – stimați ziariști locali, chiar dacă Guvernul PSD – mult hulit de Robu – a rezolvat problema administrației canalului navigabil Bega, nici anul acesta nu vă veți plimba cu vapoarele primăriei, din simplul motiv că Nicolae Robu trebuie să rezolve  următoarele probleme pe listă – ignorate până acum, ca și problema legalității – și trebuie să arate:

  • că are 63 de marinari și căpitani angajați la SMTP pentru serviciul de transport public naval – nu-i are.
  • că cele 7 vapoare funcționează ca transport public și încap pe canal fără sa se scufunde reciproc – imposibil.
  • că parcurg traseul de 2 ore într-o singura ora și că vin la interval de 15 min. în cele 18 stații – imposibil.
  • că nu distrug malurile canalului cu valul de siaj (maluri care deja au căzut de la 1 singur vapor, plimbat sporadic) – imposibil.
  • că nu omoară copii in hidrobiciclete și caiace, care se antrenează pe Bega de peste 150 de ani – imposibil.
  • că cele 7 vapoare transportă 15.400 pasageri pe zi…asa cum s-au angajat la UE ca să primească 6 mil. euro… – imposibil.
  • și toate astea de mai sus trebuiesc livrate pana luna viitoare – imposibil.

Așadar, Timișoara e un dezastru, e în prag de colaps dar așteaptă cu mândrie turiștii la CCEU2021.

Singurul izvor de vesti bune din Timișoara este impostorul profund tulburat de narcisism, dementa și paranoia ce delirează zilnic din biroul de pe CD Loga nr. 1, ținut în funcția de primar în mod abuziv, de o gașca de lingăi umili și de indiferenta timișorenilor pentru sănătatea și viitorul copiilor lor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.