Primăria Timișoara se pregătește pentru unul dinte cele mai mari proiecte de urbanism din ultimii ani. Cu toate că s-a anunțat de mai multe ori realizarea inelului 4 de circulație, Nicolae Robu este convins de această dată că lucrările vor demara încă din acest an.

Proiectul inelul 4 va crea un traseu pentru trafic care va porni din sensul de la AEM, până în zona Lipovei. Dacă orașul nostru nu poate beneficia de o centură ocolitoare este important să avem măcar acest inel periferic. Proiectul va fi realizat din bani de la bugetul local, nu se dorește accesarea de fonduri deoarece este un procedeu anevoios și lucrările vor putea începe abia în 2018, iar finalizarea se va face în 2020. Timișoara nu poate aștepta atât, a concluzionat Nicolae Robu.

Lucrările vor demara din Calea Moșniței, podul peste Bega, intersecția cu Calea Ghirodei și intersecția cu Calea Lugojului.

Un punct deosebit de important va fi trecerea peste calea ferată din zona UMT, unde se va face un pasaj suprateran, acest tronson va intra în lucru în 2015. Lucrarea va ajunge și în zona Bogdăneștilor- porțiunea pe unde circulă în prezent tramvaiul 5 – unde vor fi amenajate piste de biciclete, trotuare, iar liniile de tramvai vor trece pe mijloc deoarece profilul stradal permite aceste modificări. Se trece ulterior la pasajul de la Solventul, proiectul pentru această porțiune este deja finalizat, mai fiind necesar acordul celor de la Solventul, deoarece se va folosi o parte din proprietatea lor. Pe acest tronson se va merge subteran și se va ajunge pe strada Gării, unde se va face racordarea la linia de tramvai, care va lega zona gării de zona Dâmbovița.

“ Toate aceste lucrări trebuiau făcute acum 30 de ani. Din păcate în Timișoara nu s-a mai întâmplat nimic semnificativ, în afară de ducerea liniilor de tramvai din zona centrală și amenajarea pieții Unirii cu pavaj în 1985.”, încheie edilul Timișoarei.

1 COMENTARIU

  1. Chiar nu vă zgârie, măcar la urechi, sinistrul verb A CONCLUZIONA, impus de Ion Cristoiu, prin ineptele sale articole de fond din cotidianul EVENIMENTUL ZILEI, cu 20 de ani în urmă? Oamenii cu multă carte şi iubire pentru limba română continuă A CONCHIDE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.