Tipărește:Print This Post
Publicat la : mar, Dec 20th, 2016 la 3:56 pm | Vizualizari: 1798
Autor: Roxana Icobescu

NICOLAE ROBU – ”Indemnul meu pentru proprietarii de clădiri istorice este să își pună bani deoparte și să nu conteze pe banii de la primărie”

cladiri-istorice-timisoaraTipărește:Print This Post

Multe dintre clădirile vechi ale orașului se află într-o stare avansată de degradare. O astfel de clădire se găsește și pe strada Alexandrii nr. 1. Reabilitarea acesteia va ajunge la cel puțin 4 milioane de lei. Un alt proiect de reabilitare și refuncționalizare este Turnul de Apă din Iosefin (1914), care se dorește a fi transformat într-un centru cultural, care are nevoie de 200.000 de euro și de avizul Direcției de Cultură.

Clădirile istorice din centrul orașului ar trebui reabilitate conform spuselor lui Nicolae Robu în maxim doi ani. Edilul nu a pierdut ocazia de a le aduce aminte celor care nu doresc să își reabiliteze locuințele că taxa de paragină este foarte mare.

Datorită modificării L 153/2011 cu privire la măsurile de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor Primăria Timișoara va putea aloca fonduri pentru reabilitarea clădirilor istorice, chiar dacă se află în proprietatea unor persoane private.

Începând de anul viitor bugetul primăriei va cuprinde și cheltuieli pentru reabilitarea acestor clădiri din centru Timișoarei, însă proprietarii nu trebuie să se bazeze foarte mult pe acest suport întrucât sumele alocate vor fi mici și suficiente doar pentru câteva clădiri.

”Indemnul meu pentru proprietarii de clădiri istorice este să își pună bani de o parte și să nu conteze pe banii de la primărie” – Nicolae Robu.

Vă reamintim că Timișoara are peste 14.000 de clădiri istorice, marea majoritate fiind deosebit de degradate, unlele dintre ele irecuperabile.

Despre autor

- 20/12/2016 15:56
Lasa un comentariu


Ultimele știri

Abonează-te la newsletter-ul nostru