Edilul Timișoarei este foc și pară pe angajații Curtii de Conturi. Aceștia au întocmit raportul cu deficiențele constatate la Primăria Timişoara, după ce săptămâni întregi au verificat în arhivă. Potrivit edilului Nicolae Robu, multe dintre problemele semnalate de Curtea de Conturi sunt nejustificate, motiv pentru care primarul va face contestație. 

„Curtea de Conturi deocamdată nu a impus nimic. A făcut constatări, care în opinia auditorilor nu sunt în regulă. E vorba şi de lucruri vechi, din 2003, 2009, 2011, dar şi de lucruri din ultimii doi ani. Este vorba despre unele observaţii corecte şi noi luăm măsuri de remediere şi de alte constatări care nu numai că nu sunt corecte, dar sunt făcute de pe poziţii pe care eu le consider abuzive. În opinia mea, unele dintre constatări sunt corecte și evident că noi luăm măsuri de remediere. Altele, nu doar că nu sunt corecte, dar sunt făcute de pe poziții pe care eu le consider abuzive. Pe acestea le contestăm. Ceea ce a făcut Curtea de Conturi în această misiune se numește poliție politică și mi-am asumat să scriu asta, în răspunsul oficial pe care l-am dat. Să vă dau un exemplu din ceea ce au scris: ‹‹Este adevărat că firma Rogera are tarife de 3-4 ori mai mici decât cele practicate anterior. Totuși, ele sunt prea mari.›› Să fii auditor la Curtea de Conturi și să scrii așa ceva? Prea mari în raport cu ce? Sunt prețuri stabilite în licitație publică”, susține primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Totodată, edilul spune că echipa de control a Curții de Conturi a contestat efectuarea unor lucrări, pe motiv că firma respectivă nu ar fi fost in masura să le efectueze.

”Noi plătim la spațiile verzi, lucrări efecutate, pe baza unor documente întocmite în privința acelor lucrări și pe baza verificărilor făcute pe teren a efectuării lucrării, de către pesonal angajat al primăriei, în aparatul tehnic. Curtea de Conturi consideră că lucrările respective, chiar dacă pe teren se dovedește că au fost făcute, nu au fost făcute, pentru că firma respectivă nu are suficienți angajați”,  adaugă Nicolae Robu.

2 COMENTARII

  1. sefu’…nu scoate din context !!!…stim cum se fac contractele,licitatiile…ai vreun contract ,,beton ” ,asta scrie,asta ramane ? nu !!! ai un contract de 100,care,in final,costa 600!!! crezi ca nu stim ??? asa furati !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.