Cea mai mare investitie din judetul Timis in domeniul legumiculturii, de aproximativ 2,5 milioane de euro, este blocata de primarul USL, din localitatea Iecea Mare. Cel putin, asa sustine investitorul, d-nul Cristian Pesteanu, fost candidat la primaria localitatii, din partea Partidului Poporului. Un roman care a lucrat timp de zece ani in Spania si care a revenit in tara , unde cu banii stransi si prin accesarea unor fonduri europene a inceput o afacere in agricultura. Firma sa, Pedroalexia Agromec SRL, din Iecea Mare are ca obiect de activitate producerea, procesarea, ambalarea si distribuirea de legume, acestea fiind cultivate pe o suprafata de 12 ha. Din suprafata totala , 10.000 mp utili sunt ocupati de o sera complet automatizata, incalzita iarna, astfel incat productia este posibila timp de 9 luni, din cele 12 ale unui an.

In cadrul sedintei Consiliului Judetean Timis, Ilie Bertea, reprezentantul judetean al Partidului Poporului, aducea la cunostinta opiniei publice, faptul ca un producator de legume timisean este sabotat de catre primarul localitatii Iecea Mare, d-nul Liviu Stefan Tomulea. Agricultorul timisean, Cristian Pesteanu, locuitor al comunei, a depus o cerere la Primaria Timisoara, prin care solicita dreptul de a-si depozita produsele, in una din cele 18 hale frigorifice ale Pietei de Gros, insa conform declaratiei sale, primarul din Iecea Mare i-a pus bete in roate.

Reprezentantii Primariei din Iecea Mare nu sunt de acord cu acuzatiile aduse, atat de catre consilierul judetean, Ilie Bertea, cat si de catre producatorul de legume, Cristian Pesteanu. Acestia sustin ca nu au stiut ca, investitorul in cauza produce legume pentru vanzare si ca in cadrul primariei nu au fost depuse nici un fel de documente. Iar conform declaratiilor viceprimarului, sera lui Cristian Pesteanu, nu are o suprafata de 12 hectare, asa cum sustine acesta, ci de doar 4 hectare.

A.M.D.

Category: News & Politics
Uploaded by: SocialMedia9 .
Hosted:

Articolul precedent2016 – Conditii de cazare si studiu mai bune pentru studenti !
Articolul următorProiect legislativ Forta Civica – Supraveghere video in autocare !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.