Municipalitatea continuă campania demolării garajelor din Timișoara. Primarul Nicolae Robu afirmă că aceste garaje strică aspectul oraşului și că trebuie să fie distruse cât mai repede.

Primele care ar urma să dispară sunt garajele din tablă. Este vorba despre cele dintre blocuri, estimate de Primăria Timișoara la un număr total de 8.000.

„Spun un lucru care nu este prea popular: într-o anumită perspectivă de timp, garajele trebuie să dispară, dacă vrem un oraș civilizat! Trebuie ca în locul lor să avem în cartiere amenajări frumoase, locuri de joacă, spații de odihnă, spații verzi, iar mașinile să fie parcate în locuri curate, să nu mai avem noroi. Se pare că batem toate recordurile, nu am auzit să mai fie un număr așa de mare de garaje în orașe comparabile cu Timișoara. Deținătorii de garaje vor fi nemulțumiți. Ei au făcut cheltuieli ca să construiască, însă au fost informați că garajele nu vor fi ceva pe termen foarte lung. Unele garaje sunt complet ilegale și acestea trebuie să dispară rapid. E vorba, în primul rând, despre garajele din tablă. Alte garaje sunt făcute cu toate autorizațiile, pe teren concesionat de la primărie și o clauză care spune că în termen de 30 zile de când primăria notifică proprietarul că are nevoie de terenul respectiv, în interes public, proprietarul de garaj îl eliberează”, susține edilul.

Pe strada Orion, proprietarii de garaje au fost notificați de două luni, însă până acum, nicio construcție n-a fost dărâmată.

„Suntem acum în situația de a face să dispară garajele din cartierul Soarelui, pe strada Orion. Vrem să finalizăm lucrările în două săptămâni, s-a ajuns cu trotuarul până în garaje. Nu s-a început încă demolarea. Oamenii au fost notificați deja de câteva luni și niciun garaj nu a dispărut. Nu mai putem sta. Au avut un termen, termenul este depășit demult. Mă voi implica și personal, ca să rezolvam amiabil, mi-aș dori. Nu cred că vrea nimeni să asiste la intervenții în forță pentru a putea face niște amenajări în interes public. Nu au temei să pretindă despăgubiri, pentru că au un contract prin care s-au angajat să elibereze necondiționat spațiul, după 30 de zile de la notificare“, a mai precizat Nicolae Robu.

Singurele garaje demolate de proprietari sunt cele de pe strada Podeanu.

7 COMENTARII

  1. Garaje ca cele din imagine ,sant de acord sa fie daramate ,dar nu pentru cele cu autorizatie de constructie,din beton si concesionare teren! Au costat o gramada de bani acum 20 ani, nu se poate asa!! Cred ca ar trebui ca proprietari sa fie despagubiti , si daramati tot.Cei care sustin demolarea garajelor ,precis ca nu au garaje ,altfel nu imi explic reactia lor aprobatoare.

  2. Concesionarea nu garantează existența construcției pentru totdeauna. Intr-o tara civilizata nu vezi astfel de cosmelii ( chiar din beton) . Prin amenajare de parcări s-ar decongestiona orașul si ar arata mai occidental. Si in 20 de ani sau amortizat investițiile cu vârf si îndesat !

  3. Sa nu mai cautam scuze, cum in alte tari civilizate oamenii traiesc fara astfel de garaje si la noi se poate, insa romanul sa invatat sa stranga si sa stranga, nu mai are loc in casa cu maruntisurile se muta in garaj si tot e spatiul mic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.