Pentru o ciorba caldă te votez fiindcă asta e mentalitatea mea.

Suntem în 2014 și ne plângem de milă atunci când mergem la farmacie sau la supermarket. De ce? Fiindcă furtul și mita ne conduc, sub umbrela unor partide care își pot însuși titlul de organizații  mafiote. Ai votat candidatul care ți-a dat de mâncare într-o singură zi? Sa-ți fie RUȘINE! Fiindcă TU participi la felul în care țara noastră a ajuns!

MITA electorală este practicată fără stres de către Partidul Național Liberal. Fiindcă atunci când chemi peste 500 de oameni la masă și le pui lângă farfurie pliante cu “Votați Cristian Bușoi” sau „Votați Viorel Coifan”, înseamnă că nu mai dai doi bani pe crezul liberal, pe legi, sau pe organele de control ale statului.

Sute de oameni au primit de mâncare și de băut ca la o nuntă, luni 12 mai, la Hotel Aurora, chemați de organizația PNL. MITA electorală a fost organizată pe ascuns, oamenii fiind invitați, cu câteva zile înainte, la ieșirile candidaților pe teren.

Invitația s-a dat personal alegătorilor, care erau trecuți pe o agendă de către membrii staff-ului de campanie. Pentru a fi siguri că nu sunt intruși, aceștia au primit și un pliant electoral, care trebuia prezentat la intrare împreună cu invitația.

Festinul a fost organizat de Radu Dimeca sub conducerea șefului de campanie PNL Timișoara, Dan Diaconu, care este și viceprimarul orașului.

“Dumnezeu să-i țână

Oamenii au primit în schimbul îndemnului la vot de pe pliante, bufet suedez, gulaș, fructe, cafea, apă, suc, bere și vin. Totul a fost la liber, fiecare a mâncat și a băut cât a poftit.

La MITA electorală au fost prezenți primarul Nicolae Robu(PNL), senatorul Petru Ehegartner(PNL), consilierul local Radu Dimeca(PNL), viceprimarul Dan Diaconu(PNL), fosta subprefectă Liliana Oneț,  șoferul primarului, purtătorul de cuvânt al PNL Timiș, Alina Sabou și alți membri PNL și TNL.

Evenimentul nu a fost făcut public, dar au fost lipite cu scotch, înainte de începerea lui două afișe A4, care aveau sigla PNL și pe care scria “intrarea liberă”. Dan Diaconu susține că era un eveniment privat al PNL. Declarația viceprimarului este contrazisă de “intrarea liberă” de pe pliante și de colegul său de partid, Radu Dimeca, care a fost și organizatorul festinului. Dimeca ne-a spus foarte clar că la eveniment a fost acces liber.

Noul Cod Penal pedepsește cu închisoarea astfel de acțiuni. “Art.386 Coruperea alegătorilor. Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.”

Televiziunea Cetățeanului pune la dispoziția Biroului Electoral Județean și Procurorilor de la Parchetul Judecătoriei Timișoara toate înregistrările video și materialele care stau la baza acestui articol, în cazul în care se vor solicita.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.