Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a vizitat astăzi Spitalul Județean de Urgență din Timișoara, unde s-a întâlnit cu șefii de secție și cadrele medicale atât din Spitalul Clinic cât și din alte instituții publice de sănătate.

Spitalul Județean este singurul din vestul țării în care s-a implementat programul național Acțiuni Prioritare pentru Pacientul Critic. Pentru ca lucrurile să fie duse la bun sfârșit, din bugetul Ministerului Sănătății s-au alocat de la ultima rectificare și până în prezent, aproximativ 25 milioane de lei, iar unitatea de urgență a primit 9,5 milioane de lei.

Aceste resurse financiare vor fi utilizate pentru achiziționarea de aparatură medicală nouă și pentru tratamentul pacienților critici, din secțiile de terapie intensivă, cu infarct miocardic acut, traume, accidente cardiovasculare și pentru profilaxia morții subite din cauză cardiacă.

„După cum vedeți suntem destul de hotărâți să finanțăm sistemul sanitar din Timiș. Pacienții incluși în program vor beneficia de cele mai moderne medicamente, condiţii de tratament şi echipamente. Dacă vom reuși, ar fi un lucru deosebit pentru vestul țării”, a declarat Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Înainte de implemetarea programului, România era  aprope pe ultimul loc la mortalitatea cauzată de bolile cardiace. Astăzi, a ajuns la mijlocul clasamentului, numărul deceselor scăzând aproape de 3 ori.

„La începutul mandatului ne-am propus într-un an de zile să realizăm un pachet de acțiuni prioritare care să finanțeze îngrijirea pacienților gratuit  în spital. În mai puțin de șapte luni am finalizat proiectul, astfel bolnavii vor beneficia de finanțare specială. Este un moment istoric pentru spitalele românești”, a explicat Dorel Săndac, secretar de stat în Ministerul Sănătății și coordonatorul programului.

Reprezentanți ai pacienților care au beneficiat deja de aceste tratamente au ținut morțiș să-și exprime mulțumirea și recunoștința față de cei care au contribuit la înbunătățirea serviciilor sanitare.

La eveniment au mai participat președintele Consiliului Județean, Titu Bojin, prefectul Județului Timiș, Eugen Dogariu și alți reprezentanți ai Casei Județene de Sănătate Timiș și ai Direcției de Sănătate Publică.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.