Aproximativ 800 de elevi de clasa a opta din județul Timiş încep luni pregătirea suplimentară pentru susţinerea Evaluării Naţionale. Astfel, timp de trei luni, elevii de la 20 de școli vor beneficia de ore suplimentare la matematică, limba română, cultură civică și o limbă străină. Programul se desfășoară în lunile octombrie, noiembrie și decembrie.

Meditaţiile sunt organizate şi finanţate printr-un program european, iar dascălii vor fi renumerați pentru aceste activităţi.

“Un număr de 20 de unități de învățământ se regăsesc în faza de pilotare a programului de pregătire a elevilor în vederea recuperării decalajelor la învățătură, pentru susținerea examenului de Evaluare Națională, un elev urmând să beneficieze, pe săptămână, de un număr de cinci ore în plus față de orele din orarul de la clasă. Din ianuarie va începe și faza de derulare efectivă, unde un alt număr de unități de învățământ se vor pregăti intensiv pentru examenul de Evaluare Națională”, susține Aura Danielescu, inspector general în cadrul ISJ Timiș.

Potrivit conducerii ISJ, în Timiș astfel de meditații se vor desfășura în 15 unități școlare din mediul rural și cinci din mediul urban. Proiectul beneficiază de o finanţare de 5 milioane de lei. Din ianuarie vor beneficia de meditaţii gratuite şi elevii claselor a noua, a zecea şi a 12-a din Timiş prin intermediul altor programe europene.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.