Marilen Pirtea

Rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, are inițiative politice în instituția de învățământ pe care o conduce. Probabil, în dorința de a-și crea notorietate în domeniul politic și de a ajuta un candidat la alegerile prezidențiale, acesta încearcă să organizeze întâlniri politice mediatizate, contrar Legii Educației. În condițiile în care dorea să organizeze o confruntare între Ponta și Iohannis în UVT, zeci de profesori s-au arătat indignați.

Art. 7 Legea educației
(1) În unitățile, în instituțiile de învățământ și în toate spatiile destinate educației și formării profesionale sunt interzise activitățile care încalcă normele de moralitate și orice activități care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică sau psihică a copiilor și a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, precum și activitățile de natura politică și prozelitismul religios”

Printr-un comunicat semnat de zeci de cadre didactice din Timișoara, Petru Andea, deputat PSD de Timiș, a anunțat că își exprimă surprinderea faţă de iniţiativa Universității de Vest din Timișoara, de a organiza manifestări politice în spațiul universitar, fapt care este interzis de Legea Educației.

Tot în acest comunicat, cadrele didactice apreciază modul responsabil în care cetățenii României și-au exercitat dreptul la vot, precum și faptul că opțiunile lor au determinat, în primul tur al alegerilor, o ierarhie rațională a candidaților la funcția de președinte.

„Un număr semnificativ de voturi a fost acordat D-lui Victor Ponta de către intelectualii României, profesori, cercetători, artişti, literaţi ş.a. Similar lor au votat şi mulți intelectuali din mediul academic timișorean, care au regăsit în programul candidatului Victor Ponta o proiecţie realistă şi promiţătoare pentru viitorul școlii şi al culturii românești”, precizează  cadrele didactice din Centrul Universitar Timișoara, care au semnat comunicatul.

Printre cadrele didactice universitare, care au semnat comunicatul în care  sunt îndemnați toţi cetăţenii, în general, dascălii şi studenţii, să aibă încredere în candidatul Victor Ponta şi în proiectul său de modernizare a României, se numără: deputatul Petru Andea, deputatul Florin Bîrsășteanu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Dorel Săndesc, rectorul UMF – Marius Raica, rectorul Universității de Agronomie – Paul Pîrșan, șeful CJAS Timiș – Victor Dumitrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara – Marius Craina, managerul Spitalului Municipal Timișoara – Octavian Mazilu, Prof.univ.dr. Poenaru Dan, Prof.dr.ing. Traşcă Teodor etc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.