(GALERIE FOTO)

UVT a organizat ÎN 24 și 26 februarie, două conferințe care au avut ca temă managementul carierei, la care au participat personalități importante ale vieții publice românești.

Astfel că, astăzi, pe scena Aulla Magna din cadrul UVT, i-am putut urmări pe Monica Tatoiu, doctor în matematică și cunoscut om de afaceri, precum și pe fostul ministru al educației, Anton Anton.

Conferințele au fost organizate în cadrul proiectului ”Studenții de azi, profesioniștii de mâine”, Contract POSDRU/160/2.1/S/137280, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investește în oameni”. Proiectul vizează creșterea șanselor de angajare a absolvenților, prin dezvoltarea aptitudinilor de muncă a 5.000 de studenți ca urmare a participării la un program integrat de consiliere și orientare profesională.

Pentru început doamna Tatoiu a explicat tinerilor studenți că pentru a avea succes nu trebuie să viseze că într-o zi acesta le va bate la ușă ci să facă efectiv ceva în această direcție.

Au fost prezentate statistici cu privire la procentele tinerilor care se angajează, dar au nivele de pregătire diferite și se observă că, în prezent, nu mai există o diferență semnificativă între cele două categorii. Astfel că automat se ridică întrebarea: De ce? Răspunsul ni l-au dat atât doamna Tatoiu cât și fostul ministru al educației, domnul Anton, marile companii își doresc din partea angajaților anumite abilități, cum ar fi: capacitatea de lucru în echipă, capacitatea de comunicare, interacțiunea cu colegii.

“Pentru a face față cerințelor de pe piața muncii trebuie să înveți din facultate. Trebuie să munciți măcar într-un domeniu apropiat. Se pune mai mult accent pe competența relațională decât pe cea profesională, întrucât marile companii preferă să își formeze oamenii.”, a ținut să precizeze Monica Tatoiu.

În finalul întâlnirii ambii invitați au ținut să sublinieze importanța comunicării, deoarece este un mare minus în învățământul universitar românesc. Trebuie să înțelegem că a venit vremea schimbărilor, că trebuie să modificăm modalitatea de predare și relaționare cu studentul, trebuie schimbată optica profesorilor  în așa manieră încât acest lucru să se reflecte și în procesul de pregătire al studenților.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.