Așa cum se știe deja situația în PC a devenit una destul de incomodă pentru europarlamentarul Maria Grapini, aflată în divergențe cu președintele partidului Daniel Constantin. Drept urmare a fost constituit acest nou partid, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal), prin care Voiculescu își exprimă doctrina politică, o doctrină umanistă după spusele sale. Acest moment este detaliat și într-o postare pe blogul lui Voiculescu, din 8 iunie.

Postarea de pe blogul lui Voiculescu

POSTAREAPP
08 – iunie

Astazi, un grup de tineri a depus la Tribunalul Bucuresti cererea de inregistrare a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) – PPU.

Partidul preia doctrina umanista, fondata de mine in 1992 care recunoaste demnitatea, valoarea si posibilitatile de desavarsire a fiintei umane.

Doctrina umanista a fost rezultatul analizei sistemului capitalist si socialist care a avut drept concluzie faptul ca ambele au o mare carenta: nu tin cont de natura umana.

Oamenii reactioneaza din frica sau din interes, oamenii sunt diferiti, cu calitatile si defectele lor, oamenii nu au limite in atingerea interesului lor si sunt prea putin preocupati de interesele societatii. Trist, dar adevarat!

Romania este in deriva. Capitalismul si socialismul sunt compromise:

  • Ambele au fost infirmate de viata (vezi repetatele încercari de adaptare);
  • Nici una dintre cele doua nu mai au baza ideologica prin disparitia antagonismului dintre capital si clasa muncitoare;
  • Atat capitalismul, cat si socialismul nu au avut in vedere natura umana in elaborarea principiilor doctrinare.

Doctrina umanista modifica ecuatia patron-salariat; capital financiar-capital uman; individ-societate (toate fiind tratate in general ca fiind antagonice) într-o triada armonica capital-initiativa (cu componenta sa de risc)-munca.

In aceasta triada, socialismul acorda prioritate muncii iar capitalismul acorda prioritate capitalului. Umanismul nu acorda asemenea prioritati si considera ca valoarea, in particular valoarea adaugata, izvoraste din ansamblul celor trei elemente si este maximizata prin armonizarea lor.

Aceasta doctrina propune o constructie sociala sanatoasa, bazata pe clasa de mijloc, pe valorile familiei.

Realitatea este ca lumea este compusa din oameni care au initiativa, din indivizi care stiu sa organizeze si sa conduca, dar si din persoane care au nevoie de sprijin.

Istoria va confirma sau infirma valabilitatea acestei doctrine pe care am numit-o ”a patra cale”.

 

Credincioasă până în pânzele albe Maria Grapini își urmează liderul și în urmă cu doar 2 zile are loc la Timișoara prima ședință pentru constituirea Biroului Județean al PPU.

“ Dacă PC nu va mai exista, nu voi pleca la un partid mai mare, ci voi susține mai departe doctrina umanistă, social — liberală, de care este atâta nevoie în România! Nu am plecat și nu aș fi plecat niciodată de la Partidul Conservator! Nu am agreat traseismul politic bazat pe interese personale! Am acceptat să intru în politică pentru a încerca să fac ceva pentru oameni, nu pentru mine!”, explică Grapini într-un comunicat de presă.

Păi distinsă doamnnă dacă nu ai plecat cum nu ai fi plecat niciodată de la PC…, oricum cred că toți ne-am obișnuit cu non-sensurile și greșelile marca Grapini.

În cadrul primei întâlniri de la Timișoara, Maria Grapni, în calitate de președinte interimar al PPU filiala Timiș, a prezentat statutul, obiectivele și doctrina noului partid.

La București PPU va fi prezent și în parlament, având nevoie de doar 10 deputați sau 7 senatori.

În continuare rămâne de văzut ce înțelege Grapini prin acest umanism, sau mai corect cum știe Voiculescu să manevreze lucrurile din umbră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.