Campania de vaccinare antigripală începe în luna noiembrie, iar dozele folosite pentru imunizare vor fi cumpărate din străinătate. Pentru acest an, Ministerul Sănătații a alocat un buget de 7 milioane de lei pentru cumpărare vaccinurilor antigripale ce vor fi folosite în campania națională de imunizare.

Vor fi achiziţionate 500.000 de doze, dar cantitatea va putea fi dublată, dacă va fi necesar. În România, rata de vaccinare împotriva gripei a scăzut în ultimii ani. Medicii spun că de vină pentru acest lucru este lipsa informării corecte în legătură cu beneficiile vaccinului. Astfel, doar 4,2% din întreaga populație s-a vaccinat în sezonul trecut, în total, sub un milion de doze de vaccin, în conditiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinarea a minimum 15% din populația unei țări.

Prioritate au copiii, persoanele în vârstă , femeile gravide, bolnavii care suferă de afecțiuni cronice și personalul sanitar. Astfel că autoritățile recomandă medicilor de familie ca până la primirea vaccinului antigripal să întocmească liste pentru aceste categorii de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.