ATENȚIE, articolul contine imagini care pot avea un impact emotional puternic!

In cursul zilei de luni, un cetatean turc a sunat la 112 dupa ce 3 caini de rasa lup, au fost gasiti otraviti pe proprietatea lui. Politia Recas a preluat sesizarea si dupa cum ne spune cetateanul turc, se pare ca nu a facut nimic pana in prezent, pentru a descoperi autorii.

Acum 2 luni o alta sesizare a fost facuta la 112, de catre o doamna, cu privire la faptul ca pe strazile Recasului zac mai multe cadavre de caini otraviti. Si la vremea respectiva, dupa spusele cetatenilor, politia a venit la fata locului, unde nu a facut nimic.

Contactat de noi, seful de post de la Recas, comisarul sef Nicolae Istrat, nu isi aminteste de faptul ca acum 2 luni au mai fost gasiti caini morti in Recas, dar a confirmat sesizarea cetateanului turc si ne-a confirmat ca au fost otraviti 3 caini. Aceasta cifra se pare ca nu este reala, dupa declaratia cetateanului turc, „nu numai cainii mei… au fost multi caini otraviti in Recasul asta ! De luni pana astazi, sunt disperat de ceea ce se intampla, ma simt rau, intelegeti? ma simt foarte rau. Eu ma simt dator pentru animalele alea, sa caut sa se faca dreptate, in numele lor! Hiroshima si Nagasaki s-a petrecut in doua luni de zile in Recas, dar nimeni nu a facut nimic !”.

Cetateanul turc a obtinut de la DSV Timis, certificat de analize, care confirma faptul ca animalele au fost otravite cu Furadan. Acest certificat a fost depus la politia Recas, care probabil va face ce a facut si acum 2 luni, adica nimic. In mod normal, politia trebuia sa deschida din oficiu,la prima sesizare facuta de doamna, dosar penal cu autor necunoscut. Se pare ca nu exista nici un dosar penal, fiindca comisarul Istrat nu isi aminteste de acel caz, chiar daca cetatenii recasului isi amintesc intamplarea nefericita.

Furadanul este unul din cele mai toxice pesticide, folosit in combaterea insectelor din culturile de cartofi, soia si porumb. 1 ml de Furadan, adica un sfert de lingurita, este fatal pentru om, provocand decesul in 20 de minute. Aceasta substanta a fost interzisa in Romania din 2008, cei care o detin si o folosesc riscand puscaria.

Chiar daca este posibil, ca in Recas, sa existe in acest moment Furadan imprastiat pe strada, care poate reprezenta un real pericol si pentru copii, de luni pana astazi nimeni nu a facut nimic in sensul de a preveni o tragedie. Un alt cetatean ne-a trimis pe adresa noastra poze cu un caine, maidanez, care dupa spusele lui, se zbatea aseara, intre viata si moarte.

Primarul recasean, Pavel Teodor, se pare ca a avut o singura reactie la evenimentele de mai sus. Astfel, conform cetateanului turc, primarul l-a sunat doar pentru a-i spune sa aiba grija in continuare.

Poze caini primite de la cetateanul turc: 

Poze caine primite aseara de la un alt cetatean:

2 COMENTARII

  1. Singura grija a acestui Istrat este sa mearga in fiecare dimineata la tovarasul primar pentru a-si primi ordinea de zi, sunt sute de furturi pe care le ignora facute de protejatii primarului, asa cum si in acest caz otravirea este modul primarului de a scapa de „problema cainilor din Recas”.
    Atat primarul cat si seful de post sunt o mare rusine pentru Recas.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.