Mai multe parcuri din orașul de pe Bega sunt infestate cu păduchi lânoși. Ultima monitorizare fitosanitară efectuată în parcurile Alpineț, Catedralei, Central, Copiilor, Rozelor, Justiţiei, Uzinei şi Pârvan a scos la iveală un adevărat dezastru.

Mai mulți copaci sunt infestați cu păduchi lânoși, pinii suferă de arsuri bacteriene și sunt atacați de păduchii țestoși.  Astfel, agenţii patogeni bacterieni, micotici sau insectele defoliatoare pot duce până la uscarea completă a arborilor şi arbuştilor ornamentali.

„În perioada următoare vor fi aplicate tratamente fitosanitare în zonele monitorizate. Acestea se vor face doar în zilele în care temperaturile sunt în jur de 10-12 grade Tratamentele se vor aplica ciclic, în prima etapă pentru combaterea fungilor, apoi pentru combaterea insectelor şi acarienilor, iar în a treia etapă pentru combaterea apariţiei făinării sau a ruginii la plante”, a precizat viceprimarul Dan Diaconu.

Pentru evitarea acestora sa se raspandeasca reprezentantii municipalitatii îşi propun efectuarea unor tratamente fitosanitre în zonele monitorizate.

Aplicarea de tratamente în perioada de iarnă se efectuează în aşa zisele „ferestre calde”, adică în perioadele sau zilele în care riscul de îngheţ este minim.

Tratamentele se vor aplica astfel: în prima etapă pentru combaterea fungilor apoi, în a doua etapă, pentru combaterea insectelor şi acarienilor, iar în a treia etapă pentru combaterea apariţiei făinării sau a ruginii la plante.

Potrivit autoritatilor locale, substanţele folosite şi schema de combatere integrată urmăreşte reducerea rezervei biologice a microorganismelor patogene şi de dăunători, înlocuirea pesticidelor toxice chimice cu cele biologice, incluse în grupele de produse recomandate: insecticide bacteriene, insecticide virale, insecto-acaricide, insecticide biologice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.