Până unde poate merge tupeul și grobianismul? Până la primul om din stat

În urmă cu aproximativ 7 ani, mai exact în data de 17 decembrie 2009, László Tőkés primea gradul de cavaler al Ordinului Național „Steaua României”.

László Tőkés a fost și va rămâne un simbol al Revoluției din 1989, acesta fiind și motivul pentru care a primit această distincție. Din păcate pentru  tot ceea ce reprezintă el, președintele României, Klaus Iohannis a decis să-i retragă decorația pe motiv că acesta ar fi făcut anumite declarații ”neconstituționale”.

”Într-un stat democratic, manifestarea dreptului la liberă exprimare nu poate fi consideratră contrară Constituţiei. Societatea Timişoara are ca scop principal, consacrat în statut şi în Proclamaţia de la Timişoara, apărarea drepturilor fundamentale ale omului, dreptul la liberă exprimare fiind unul dintre cele mai importante. Societatea Timişoara consideră că avem de-a face cu o decizie pripită şi solicită reexaminarea de îndată a acesteia ”, aceasta este poziția Societății Timișoara.

Foto: ziuanews.ro

43 COMENTARII

 1. Nu-i mai tineti parte lui tokes!peste tot a afirmat ca banatul,Transylvania sant pamant unguresc si apartin de drept ungariei,apoi in nenumarate randuri LA ziua maghiarimii a atatat si instigat masele,deci nu confundati libertatea democratica cu instigarea si afirmatiile facute privitor LA teritoriu romanesc!!!atentie este o mare diferenta!

 2. Pt meritele de LA Revolutie,a nu se confunda cu alte idei exprimate.Este o porcarie curata ca sa I se ia o medalie,pe care o merit a,in plus el are Libertatea de exprimare ca fiecare cetatean al tarii daca este cu adevarat democratie

 3. Nu este nici o lovitura pentru orasul nostru..Timisoara……. L-am respectat la revolutie…de-si noi oamenii care am stat si l-am aparat in jurul casei dumnealui…am fost mult mai mut expusi la riscurile revolutiei…Si apoi stimatul domn in loc sa se mindreasca cu orasul apararii sale…a procedat la insultarea simbolurilor nationale ale Romaniei…exact acolo unde romanii sunt foarte sensibili…ex..A spus ca ziua nationala a Romaniei este zi de doliu national… si altele… Si atunci nimeni sa nu indrazneasca sa-i atraga atentia si sa-l sanctioneze daca …Domnul nu ne respecta…ca noi l-am respectat si sigur si azi este respectat…Cu respect va multumesc…..

 4. Sa nu se supere L.Töckes dar el singur si-a taiat craca de sub picioare. Adica statul si poporul roman il respecta si il decoreaza cu cel mai mare ordin al Romaniei „Steaua Romaniei”ptr merite si fapte deosebite si el ce face? Fiind numit parlamentar roman la Bruxelles arunca cu noroi si denigreaza in mod repetat statul si tara unde s-a nascut,Romania. Instiga mereu pe Unguri contra romanilor si striga in gura mare peste tot ca, Transilvania este pamant Unguresc . Secui sant denigrati si lipsiti de drepturi in Romania , furand-ulise identintatea etc etc…De 30 de ani face mereu jocurile celor de la Budapesta, pai asa ..nu se poate draga Laslo! Sa iti ofere Budapesta ordine si medali ptr.merite deosebite ca, pe ei i slujesti!

  • Stimatul domn…are dreptul la opinie..dar daca opiniile dumnealui ..jignesc..mereu..mereu..poporul roman…ne spune ca ziua noastra nationala trebuie sa fie o zi de doliu nationa….si alte asemenea opinii…atunci nu trebuie sa-i atragem atentia ca greseste…?/

 5. Lovitura pentru Timisoara pe dracu !!!! Tradatorul asta care ne terfeleste si isi bate joc de Romania si de romani pe banii nostrii ar trebui bagat la puscarie pe viata…asta in cazul in care scapa de pedeapsa care se da normal pentru tradare. Mai terminati cu slugarrnicia si prostia crasa care caracterizeaza o parte din voi si ridicati capul din rahat

 6. Acest individ nu e un simbol al Timisoarei, e un profitor nenorocit care a profitat de romani spre a-si atinge scopurile marsave, daca romanii pe care-i huleste pe unde poate nu-i salvau pielea in decembrie 1989 nu avea ocazia sa-si verse veninul prin cancelariile occidentale dar un proverb spune ca pe cine nu lasi sa moara , nu te lasa sa traiesti

 7. iar vorbeste societatea …cine sunteti voi ma ???? pe cine reprezentati …? E UN TRADATOR CARE A AVUT TUPEUL SA CEARA IN PARLAMENTUL EUROPEAN AUTONOMIE SEPARATA PENTRU UNGURII LUI ….NU REPREZINTA TIMISOARA SI NICI CETATENII EI.. pe mine NU !!!!!!

  • Nu vrei sa ne pupi in cur pe toti mojicii de romani care n-am venit din Asia cu carnea cruda sub saua calului…ne poti face si altele, o sa-ti spun insa in privat. Ia-l pe popa prostu’ (tokes) si mergeti une a intarcat mutu iapa

 8. Oare de ce nu judecati putin? A fost acest domn,in toate orasele din tarä,unde a izbucnit asa zisa revolutie? Nu! Si dacä a fost prezent in Timisoara,a avut interese paralele cu ale romänilor,pe care si le revarsä de 26 de ani,ori de cäte ori are ocazia! Acest personaj fals,nici n-ar trebui sä reprezinte Romänia in exterior !

 9. Pai cum sa fie calcat in picioare ,si de unde asa un simbol ? Simbol sunt cei care si-au pierdut viata pentru noi . Plus de asta el traieste in tara pe care el o considera tara lui ,loc din case sper sa nu se mai intoarca niciodata !

 10. Dar Lazslo Tokes cat a tarat aceasta tara prin noroi,denigrari si instigare la ura si dezbinare ?!,acum se simte lezat,nu s-a gandit ca medalia are doua fete ?, Ce-a facut acest om pentru Romania amintiti-va de tot si de toate ,l-am admirat, l-am ridicat in slavi ,iar el ne-a calcat in picioare ,nu e bine cand te calca cineva in picioare nu ?

 11. Societatea Timisoara ARE DREPTATE Asa cum Romania cere de la Norvegia libertatea credintei asa siin Romania TREBUIE PESPECTATA LIBERTATEA CUVANTULUI sia L.EXPRIMARE daca se tine stat Democratic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.