Linia automată de analize de laborator a Spitalului Judeţean din Timişoara a fost pusă în funcţiune, după doi ani în care nu a fost folosită. Linia automată de analize a costat peste un milion de euro şi este unică în România.

Noul laborator de analize a Spitalului Judeţean  din Timişoara a intrat în funcţiune. În acest laborator, analizele sunt cu 50 la sută mai ieftine.  „Încercăm să creăm un centru pilot aici, la Timişoara, la Spitalul Judeţean. Avem nevoie de sprijinul şi colaborarea celorlalte spitale din Timişoara şi judeţ pentru a aduce un număr cât mai mare de analize, pentru a funcţiona aparatul la capacitate maximă. Am discutat cu Direcţia de Sănătate Publică şi cu Ministerul Sănătăţii şi facem demersurile pentru a realiza un centru pilot de analize la Spitalul Judeţean”, a spus directorul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina.

Laboratorul deservi atât pacienţii internaţi în Spitalul Judeţean,  ambulatoriul de specialitate, cât şi ceilalţi pacienţi care trebuie să îşi facă un set de analize. Pacienţii se pot prezenta cu un bilet de trimitere, iar analizele sunt decontate de Casa Judeţeană de Asigurării de Sănătate, care a alocat fonduri mult mai mari faţă de anul trecut. „Avem şi calitate asigurată de performanţele laboratorului şi cantitate asigurată de suma primită de la CJAS. Medicii de familie, specialişti, orice medic care poate să elibereze bilet de trimitere, cu încredere poate să facă acest lucru. Spitalul judeţean, prin laboratorul lui, astăzi poate să deservească fără doar şi poate tot ce înseamnă analize de laborator din Timişoara şi judeţul Timiş”, mai spune Craina.

Totuşi, de analize pot beneficia şi pacienţii care nu au un bilet de trimitere.  „Performanţa este asigurată, iar costurile pe care Spitalul Judeţean le aplică, le percepe pacienţilor, care nu au alte mijloace decât cele financiare să-şi facă analize, sunt incomparabil mai mici, şi pot fi verificate pe orice site, pe orice fel de hârtie, vizavi de celelalte laboratoare din Timişoara. Aşa am gândit, ca acest laborator să funcţioneze sub preţurile celorlalte laboratoare. Tocmai pentru că fiind de înaltă performanţă cât mai multă lume care are nevoie de aceste analize. Să poată beneficia de ele la preţuri promoţionale”, a mai explicat directorul Spitalului Judeţean, Marius Craina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.