Atunci când vorbim despre supremația vinului în Europa, inevitabil ne gândim la regiunile cu podgorii renumite din Franța. Măiestria prin care francezii reuşesc să combine perfect un vin bun cu un anumit preparat culinar este apreciată de către somelieri şi specialiştii în gastronomie. Prin noua colecţie vastă de vinuri franţuzeşti, pe care o găseşti acum la Lidl, dar și prin intermediul sfaturilor utile incluse în catalogul dedicat, poți face cele mai bune asocieri.

Vinurile recomandate, precum şi alte sortimente de vinuri de calitate rosé, alb şi roşu le poţi găsi din 16 octombrie la Lidl, la prețuri avantajoase. Lidl a lansat „Wine Tunes”, prima platformă digitală care oferă recomandări de vin pe baza preferințelor muzicale.

Platforma funcționează astfel: utilizatorii pot introduce muzica preferată, prin încărcarea unui fișier mp3, copierea unui link de YouTube sau tastarea directă a numelui artistului şi a piesei muzicale, pe site-ul Wine Tunes. Pe baza unui algoritm, se efectuează o scanare a bazei de date, în funcţie de artist, piesă şi gen muzical. Rezultatul căutării va fi vinul perfect pentru melodia introdusă. Mai mult, utilizatorii vor avea surpriza de a-i descoperi pe artiştii lor preferați chiar pe site, Virgil Ianţu, Andra, Sore, CRBL şi Adi Despot fiind protagoniştii unei serii de filmulețe amuzante pe teme muzicale şi nu numai.

Asociază carnea albă cu vinul alb! Aceasta este o abordare clasică și va fi simplu să o pui în aplicare. Pentru un vin alb de calitate, se recomandă achiziţionarea vinurilor produse în Alsacia – regiune viticolă care produce exclusiv acest tip. Încearcă vinurile albe, seci, D’Alsace Riesling (22.99 lei), D’Alsace Gewurztraminer (24.99 lei) sau Weiber-Riesling (19.99 lei). Poți asocia un vin alb, sec, D’Alsace-Sylvaner (17.99 lei) cu aperitive sau mici gustări din mezeluri fine, legume, brânzeturi și produse de patiserie. Merge excelent și cu mâncăruri simple din pește, fructe de mare și crustacee. De asemenea, vinul alb, sec, Roesslin ‘Cuvee Reserve` Pinot Blanc (17.99 lei) pune în valoare preparatele din pește pregătite la tigaie în unt, fiind alegerea perfectă și pentru un rasol din carne de vită, paste cu sos alb sau pentru un risotto simplu făcut cu vin alb și pui.

Un vin rosé este alegerea salvatoare pentru gazda care nu cunoaște foarte bine gusturile invitaților săi. Acest tip poate fi asociat cu aproape orice fel de carne, indiferent de procedura de gătire, și face față cu brio unei varietăți largi de sosuri și condimente. Poți încerca un vin rosé, demisec, Domaine De La Marzelle – Cabernet D’Anjou (19.99 lei), unul sec Domaine De Terrebrune – Rose D’Anjou (17.99 lei) sau unul spumant, brut, Cremant D’Alsace `Grand Cuvee’ (26.99 lei).

Vinul roșu, cunoscut ca „afrodisiac”, se servește, evident, la carnea roșie. Dacă pregătești mâncăruri la grill sau grătar, alege vinurile tinere, robuste și cu arome intense de fructe, precum Chateau Gabrey (19.99 lei) sau Chateau Marotte (19.99 lei). Pentru rețete care necesită o preparare mai îndelungată, la cuptor sau cratiţă – tocane, pastramă de oaie, drob de miel sau carne roşie la tavă, asigură-te că ai ales vinul roşu purpuriu, sec. Alegeri potrivite sunt Chateau Le Barrail (34.99 lei), Chateau Macay (24.99 lei) sau Chateau Des Mille Anges ‘Mozart’ (29.99 lei).

Poți să asociezi un vin bun fie cu mâncarea, fie cu genul tău muzical preferat!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.