Consilierul local democrat-liberal, Simion Mosiu, a venit la conferinta de presa din 8 octombrie cu Dr. Arhitect Valentin Luca pentru a prezenta situatia din jurul vechii ecluze a orasului, descoperite pe santierul din Piata 700. Descoperirea din iulie anul curent a stavilarului ce dateaza din perioada Imperiului Habsburgic, a creat un val de controverse in jurul subiectului. Daca pe atunci omul de afaceri Ovidiu Sandor, reprezentantul investitorilor sud-africani de la City Bussiness Center, impreuna cu specialistii de la Muzeul Banatului, au cazut de acord sa gaseasca solutii pentru a prezerva vestigiile, in ultima vreme lucrurile par a fi luat o alta intorsatura. Acestia au gasit trei variante pentru prezervarea ecluzei, dintre care varianta preferata presupune mutarea intregului ansamblu intr-o piateta, intrucat conservarea si forma actuala ar fi imposibila, potrivit arhitectului Vlad Gaivoronschi. Pe aceasta cale, arhitectul adus de domcrat-liberali le-a transmis acestora ca situl nu apartine nici familiei Sandor, nici familiei Gaivoronschi, ci el apartine familiei Timisoara.

Potrivit PDL-istului, Simion Mosiu, o solutie ar trebui gasita de Primarul Nicolae Robu care are aceeasi culoare politica precum ministrul Culturii, iar daca raspunsul ministrului Culturii este favorabil investitorilor, vestigiul va fi distrus. Si astfel, o bucatica de istorie in care Timisoara a stat drept marturie indestructibilului, in perioada ocupatiei austro-ungare.

Simion Mosiu a incheiat conferinta de presa cu un citat al arhitectului Vlad Gaivoronschi, in care spunea, in trecut ca interesul public general, se bate cap in cap cu interesele celor care ne conduc, adresandu-i acestuia o intrebare legata de principiile sale de o viata, dorind sa stie ce s-a intamplat, intre timp, intrucat actiunile recente ar fi in contradictie cu valorile sale.

Vezi si Ovidiu Sandor da replica in privinta ecluzei din Piata 700!

sursa imagini galerie foto: Dr. Arhitect Valentin Luca

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.