Săptămâna aceasta, bănăţenii dedică 2 zile pentru carieră. Cel mai mare târg de joburi din Timişoara, Angajatori de TOP, va avea loc vineri şi sâmbătă, 18 şi 19 martie la Centrul Regional de Afaceri (C.R.A.F.T.). La eveniment sunt aşteptaţi peste 4 500 de profesionişti, studenţi şi proaspăt absolvenţi. Cele 60 de companii participante au deschise peste 2 500 de oportunităţi de carieră.

Evenimentul Angajatori de TOP le oferă companiilor ocazia să prezinte unui public larg oportunităţile de carieră pe care le au disponibile, atât entry-level, middle sau senior level. Printre poziţiile la care angajatorii întâmpină dificultăţi în procesul de recrutare, cele mai multe joburi sunt în industria IT şi inginerie: Java Developer, Software Support, Software Engineer Senior, Embedded C++ Developer, Web Development, QA testing, Project Manager, Product Engineer, Program Manager. De asemenea, recrutorii declară că este la fel de greu de găsit candidaţi pe poziţiile care presupun cunoaşterea la nivel avansat a unei a doua limbii de circulaţie internaţională. Alături de engleză, companiile solicită şi cunoştinţe de limbă germană, franceză, spaniolă, italiană, olandeză, greacă, bulgară, iar aici vine provocarea de a găsi candidaţi potriviţi.

Pe lângă salarii şi beneficile non-salariale, nevoia de a menţine un echilibru între viaţă personală şi cea profesională reprezintă o preocupare constantă în rândul companiilor. Dorind să demonstreze din ce mai multă atenţie şi grijă, angajatorii au declarat că desfăşoară în mod regulat activităţi menite să creeze un mediu propice lucrului, îmbinarea utilului cu plăcutul.

Ce spun cei care şi-au găsit job la edițiile anterioare Angajatori de TOP Timișoara?

„Am participat la Angajatori de TOP, ediţia din martie 2015, şi pot să zic că a fost o experienţă interesantă şi plăcută. Fiind interesat în special de o poziţie de Software Developer în domeniul IT/Automotive, una dintre companiile la care am aplicat a fost Yazaki, iar ulterior am fost contactat de aceştia pentru stabilirea unui interviu, care s-a finalizat cu o oferta de angajare. Recomand tuturor celor care vor participa la următoarele ediţii ale târgului să pună întrebări pentru a afla cât mai multe lucruri despre angajatori şi despre joburile oferite de aceştia, despre posibilităţile de avansare în carieră sau orice altceva consideră important.” – Emil V., Software Developer, Yazaki Component Technology.

„Am intrat pentru prima oară în contact cu SSI în calitate de membru al echipei de organizare din Angajatori de Top, eu fiind membru AIESEC. Standul lor m-a atras prin atitudinea prietenoasă şi deschisă a SSI-erilor şi prin volumul mare de informaţii cu privire la posturile disponibile. Am depus CV-ul la târg, iar în scurt timp am fost invitat la un proces de recrutare profesionist, primind feedback constructiv după fiecare etapă. Acum lucrez într-o echipă tânără şi dinamică, în care dezvoltarea potenţialului ocupă un loc important.  Succes tuturor!” – Victor Slejuc, Project Manager, SSI.

Cele peste 2500 de oportunităţi de carieră deschise de companii sunt adresate atât profesioniştilor, dar și celor aflaţi la început de drum. În plus, evenimentul din această primăvară, Angajatori de TOP Timişoara reuneşte şi 25 de conferințe și workshopuri denumite SkillShops şi TechTalks, prin care participanţii vor avea parte de o experienţă unică, sesiuni şi discuţii cu reprezentanţii companiilor. Prin sesiunile SkillShops, candidaţii au posibilitatea de a descoperi ce abilităţi şi competenţe caută companiile, cum le poţi îmbunătăţi şi cum poţi deveni un candidat potrivit pentru a face parte din echipa lor. De exemplu, EY România susține SkillShopul Build your legacy with EY, adresat celor interesaţi de o carieră în Audit și Taxe. De asemenea, reprezentanții Continental vor vorbi despre motivele pentru care merită să te implici în Engineering & Manufacturing Graduate Program și în ce constă expunerea internațională pe care o oferă programul. Alte companii care vor susţine astfel de prezentări sunt: Accenture, Lidl România, Valeo, Zoppas Industries Group, Continental, Leman Industrie.

TechTalks constă într-o serie de conferințe și workshopuri dedicate candidaţilor cu profil tehnic, ce reuneşte companii şi profesionişti din domeniul IT&C, într-un mediu în care se pune accent pe cele mai recente tendinţe şi inovaţii, dar şi pe insighturi din tehnologie, pe 4 direcţii: Software Development, Cloud şi Big Data, Embedded Software, respectiv Agile. Companiile vor susţine demonstraţii live de scripting, vor prezenta studii de caz şi proiecte la care lucrează în prezent, precum dezvoltarea soluțiilor de automatizare a mașinilor și analiza modului în care este realizat software-ul care stă la baza roboților autonomi. Participarea se face pe baza preînscrierii online pe www.hipo.ro Câţiva dintre angajatorii care pot fi întâlniţi în cadrul acestor sesiuni sunt: BearingPoint, Nokia, Yazaki Component Technology, Movidius, Atos IT, Microsoft, Atigeo, Continental, Visma Software, IBM.

Accesul la eveniment este gratuit în baza preînscrierii pe www.hipo.ro și va fi permis vineri, 18 martie, în intervalul 10.00-18.00 şi sâmbătă, 19 martie, în intervalul 10.00-17.00, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara. Pentru cele peste 2500 de poziții deschise, vizitatorii pot aplica folosind un singur CV Barcode. CV-ul Barcode îl pot obține din contul personal, pe Hipo.ro. După completarea CV-ului au posibilitatea să descarce CV-ul în format Barcode, pe care ulterior să îl printeze și să aplice la joburile deschise de cele 60 de companii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.