– La 17 Septembrie 2017 ”poarta ucigașă” de la intrarea în Timișoara s-a prăbușit și l-a omorât pe Vlad Baici în vârstă de doar 24 de ani.

– Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a constatat că angajații Primăriei Timișoara au încălcat legea când au contractat, plătit și permis efectuarea de lucrări ilegale la ”poarta ucigașă”.

– În consecință, ISC a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara pentru, citez: ”efectuarea cercetării și urmăririi penale în vederea tragerii la răspundere penală a făptuitorilor, (deci ISC apune clar ca sunt făptuitori, nu e ”in-rem”) cu privire la săvârșirea infracțiunii prevăzute și pedepsite de Art. 35. din legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcții.” (vezi RASPUNS ISC) , lege care zice că:

Art. 35. (1) Proiectarea, verificarea, expertizarea, realizarea unei construcţii ori executarea de modificări ale acesteia fără respectarea reglementărilor tehnice privind stabilitatea şi rezistenţa, dacă în acest fel este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a uneia ori mai multor persoane, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani.

(2) Fapta prevăzută  la alin. (1), dacă a produs una ori mai multe dintre următoarele consecinţe: pierderi de vieţi omeneşti … se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani.”

– Sesizarea ISC a ajuns probabil la dosarul de cercetare penală cu autori necunoscuți deschis deja de Parchet, dosar în care a fost audiat și primarul Nicolae Robu… care deja declarase presei cu mult timp înainte că el e nevinovat … pentru că, zice el, autorizația de construire ce încalcă legea 10/1995 a fost emisă de vice-primarul Dan Diaconu.

– În ”România lucrului bine făcut” în care trăim deja de 3 ani, ne-am aștepta ca la 9 luni de la tragedie cel puțin vice-primarul Dan Diaconu, dacă nu și primarul Robu și complicii angajați în primăria Lui, să fie puși sub acuzare și cercetați penal pentru moartea lui Vlad Baici… însă nu, Parchetul NU a dispus încă începerea urmăririi penale a făptașilor, așa cum se cere în sesizarea făcută de ISC.

– În tot acest timp, infractorii angajați la Primăria Timișoara își continuă nederanjați afacerile ilicite cu banii publici… își dau diplome și inaugurează cu fanfară și șampanie lucrările contractate fraudulos de la Popa Șapcă… continuă să amâne implementarea afacerii ”vaporetto” – și ea contractată fraudulos… neglijează deciziile de imputare primite de la ÎCCJ pentru fraudarea contractului de reabilitare a centrului istoric… sau rapoartele Curții de Conturi care semnalează furturi de zeci de milioane într-un singur an de la bugetul public, sau fraudarea contractelor publice… și multe altele.

– Dar cea mai mare crima a acestor infractori este infecția și distrugerea pe care o lasă în urmă: defrișarea masivă a tot ce-i verde și grandios, în numele asfaltării… traficul infernal și poluarea lăsată la liber, fără nici un control din partea unei primarii total indiferente și incompetente în ceea ce privește problemele de sănătate publică, duc la creșterea numărului de bolnavi și alergici, mai ales în rândul copiilor, printre care și copii procurorilor ce refuză să-i acuze și condamne pe acești infractori-funcționari publici

Și acum, că sunteți informați în mod corespunzător:

1. puteți să continuați să vă emoționați la știrile ce vă prostesc zilnic că… ”independența justiției este în pericol”… și să săriți să apărați o justiție ce nu există.

2. puteți să continuați să nu faceți nimic, pentru că oricum nu se schimbă nimic.

3. sau puteți să faceți ceea ce vom face noi – o cerere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara să ne comunice motivele pentru care nu au început încă urmărirea penală împotriva făptuitorilor indicați de sesizarea ISC… și de primarul Robu… și, după ce primiți răspunsul lor abil-evaziv ce zice că nu-i treaba voastră să vă băgați nasul în anchetele lor, puteți să faceți plângere la Inspecția Judiciară a CSM pentru tergiversare refuzul de a administra probele din dosar… și decizii luate cu rea-voință sau gravă neglijență.

Decizia vă aparține – rămâneți în continuare victime… sau începeți să vă articulați drepturile de ființă umană demnă, inteligentă și vertebrată, ce nu tolerează corupția, hoția, minciuna și prostia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.