Azi se implinesc 2 ani de când Vlad Baici în vârstă de doar 24 de ani a murit strivit de poarta de intrare în Timișoara, reabilitată fără proiect, fără avize, fără aprobări, cu o autorizație de construcție falsă și cu un contract de lucrări atribuit fără licitație publică, direct pe baza de ȘPAGĂ de către primarul Nicolae Robu, grupului infracțional organizat pe care-l conduce din Primăria Timișoara și cu care delapidează bugetul orașului deja de 7 ani, nestingherit în niciun fel de procurorii plătiți de statul RO (vezi aici rezumatul evenimentelor).

PRESA și INSTANȚELE de judecată au soluționat cazul de mult.

Procurorii încă NU VOR să găsească dovezi…

Presa locală a soluționat cazul încă din primele luni după tragedie… iar instanțele s-au pronunțat deja pe toate contestațiile făcute de cei vinovați, la procesele verbale de contravenție sau constatare emise de Inspectoratul de Stat în Construcții, respectiv de către inspectorii judiciari. Absolut toate instanțele, pânâ la ultima și cea mai înaltă (vezi aici decizia finală) au hotărât definitiv că funcționarii publici corupți din Primăria Timișoara sunt vinovați de cele constatate de inspectori și, implicit de moartea lui Vlad Baici. Cu toate astea, la 2 ani de la tragedie funcționari primăriei sunt în continuare pe aceleași funcții… și încasează în continuare salarii – în mod halucinant – de la statul Român, total indiferent la crimele comise de angajații săi.

Timp de 2 ani cei ce au reușit performanța de a face nimic ca să-i aducă pe cei vinovați în fața justiției sunt procurorii de la Parchetul Judecătoriei Timișoara condus de Chivu Claudia Irina, un prim-procuror corupt și complicie cu infractorii din Primăria Timișoara, parchet care trebuia să-l trimită pe Robu în judecată pentru abuz în serviciu încă din anul 2014 in dosarul 6494/P/2014, când madam Chivu a refuzat să pună în practică hotărârea judecatorului, care a dispus începerea urmăririi penale împotriva infractorului Nicolae Robu și ai săi complici, șefi din primărie (vezi aici). Dacă prim-procurorul Chivu Claudia Irina îl trimitea pe Nicolae Robu în instanță în 2014 pentru abuz în serviciu, Robu nu mai avea ocazia să ”renoveze” POARTA UCIGAȘĂ și Vlad Baici nu murea strivit de aceasta trei ani mai târziu, în 17 Septembrie 2017.

Care sunt atribuțiile unui procuror necorupt în asemenea caz…?

Procurorii conduși de madam Chivu sunt cei care trebuiau să conducă ancheta, să caute probe și să afle informațiile descoperite de către presă – și anume că autorizațiile erau false, că lipseau proiectul avizat/aprobat, si că firma care a primit fără licitație contractul de lucrări, cadou de la primarul Robu, i-a dat primarului ȘPAGĂ în schimbul numeroaselor contracte pe care le aveau cu primăria (vezi aici). Aceiași procurorii trebuiau să-i ducă deja în fața instanței pe cei vinovați, și să-i acuze de ceva… în baza grămezilor de probe  dezvăluite deja de presă impotriva lor.

Dar mai mult de atât, încă de la tragedia din 17 Septembrie 2017, când presa vuia de informații legate de corupția din primărie care a cauzat pierderea unei vieți omenești… Procurorii Parchetului Judecătoriei Timișoara erau obligați de Codul de Procedură Penală, art. 306 ”…să ia măsuri pentru limitarea consecințelor…”. Dat fiind că tragedia s-a produs din vina unor funcționari corupți, o măsură de limitare a consecințelor era suspendarea acestora din funcție pe durata anchetei – inclusiv a primarului Nicolae Robu – care este beneficiarul șpăgii și cel care a dispus reabilitarea porții fără proiect, avize sau autorizații legale, totul motivat de Robu în ”regim de urgență”. Nu doar că procurorii nu i-au suspendat în 2017 pe funcționarii corupți… dar nu-i suspenda nici azi, la 2 ani de la tragedie și in ciuda tuturor dovezilor incontestabile de vinovăție menținute de instanțe.

Drept urmare și favorizat fiind de procurorii corupți, Nicolae Robu a făcut ce știe el mai bine și a încălcat in continuare legea în mod flagrant, desființând biroul de autorizare PUZ (vezi aici), după ce angajații acestuia au îndraznit să menționeze în documentele rdicate de DNA că odraslele primarului Robu au recurs la ”presiuni” ca să obțină autorizații de construcție ilegale pentru vilele proprii (vezi aici).

De ce îi protejează prim-procurorul Chivu Claudia Irina pe infractorii din primăria condusă de Nicolae Robu…?

Conform presei, prim procurorul Chivu Irina a fost adusă șef de parchet la Timișoara de către procurorul Bâc – care deja avea o relație de ”prietenie” și afaceri imobiliare ilicite cu funcționarii din primăria condusă de nea Jean Cojocari. Odată intrată în lumea ”bună”, madam procuror-șef Chivu și-a dezvoltat o relație de ”frație” cu crima organizată din Timișoara prin soțul Chivu Vasile – beneficiar de afaceri „liberale” de la buget, uns sef peste caminele UPT de impostorul Nicolae Robu (vezi aici)… cu sprijinul ”fostului” SRI-st Ionuț Nasleu – acoperit în mod nebănuit de strategic de către SRI în funcția de ”consigllier” al primarului Robu… si prin toleranța nemărginită la corupție a președintelui Klaus Iohannis – care se plimbă la braț cu Robu și o ține în funcție pe prim-procuroarea cea coruptă, complet indiferent la crimele acestora și la tot ce înseamna încălcări flagrante ale legii si drepturilor omului de către justiția coruptă din țara pe care pretinde că o conduce spre ”normalitate”.

De fapt, la Timișoara ca și la Caracal, crima organizată conduce orașul.

Crima organizată funcționează la fel de bine și la Timișoara, coordonată chiar din birourile Statului Român: Parchete, DNA, Primărie, Poliție, SRI, șamd… pentru că aici, ca și la Caracal, vinovați de viețile pierdute și de calvarul medieval și mizeria în care trăiesc zilnic 350.000 de cetățeni ai României lucrului bine făcut, sunt absolut toți cei plătiți de statul RO ca să elimine corupția, dar care în schimb o protejează. Parchetul condus de prim-procurorul Chivu sufocă instanțele și pușcăriile cu amărâți ce conduc un moped fără permis, sau alți ”infractori periculoși” ce încalcă legea circulației – care sunt extrem de ușor de acuzat, în timp ce infractorii mari din administrație imbolnăvesc și omoară oameni zilnic, dar scapă nepedepsiți.

Întrebări pentru o Românie normală, adresate președintelui Klaus Iohannis…? 

  1. Cum este posibil ca primarul și funcționari ce au cauzat moartea violentă a unui om în anul 2017 sunt în continuare angajați plătiți la zi de catre statul Român, domnule Klaus Iohannis, Președintele României ”normale”…?
  2. Cum este posibil ca procurorii care-i protejează pe acești infractori sunt în continuare angajații plătiți la zi ai statului Român, domnule Klaus Iohannis – președintele României ”normale”…?
  3. Este România un stat de drept… în care toți cetățenii sunt egali în fața legii… și în care justiția și instituțiile statului sunt libere și funcționale – așa cum declarați în mod ipocrit și fals – sau Nicolae Robu, șef de PNL, beneficiaza de un regim special de imunitate, domnule Klaus Iohannis – președintele României ”normale”…?
  4. Cum este posibil ca Președintele României să se plimbe prin Timișoara, în campanie electorală, la braț cu un infractor sinistru ca primarul PNL Nicolae Robu, domnule Klaus Iohannis – președintele României ”normale”…?
  5. Cât timp îi mai girează în funcții Președintele României pe procurorii corupți de la DNA Timișoara și Parchetul Judecătoriei Timișoara, care protejează crima organizată din vestul țării și care în ultimii 5 ani NU AU INSTRUMENTAT NICI MĂCAR UN (1) SINGUR DOSAR DE MARE CORUPȚIE DIN ZECILE DE DOSARE CLASATE, domnule Klaus Iohannis – președintele României ”normale”…?

Solicităm o poziție oficială la acest articol și un răspuns la întrebările de mai sus de la Președintele Klaus Iohannis, prin Administrația Prezidențială – Departamentul relații cu autoritățile publice și societatea civilă, condus de Consilierul Prezidențial Dan-Andrei Muraru, căruia i-am transmis acest articol prin Email la: procetatean@presidency.ro