Primarul Nicolae Robu inaugurează o nouă premieră mondială… Timișoara va fi primul oraș din lume în care șoferii vor avea semafoare inteligente si ”undă verde” continuă… pe ”galben intermitent”.

Acum cateva zile am descris aici inepțiile ce stau la baza proiectului zis pompos „Traffic Management System prin care ”specialiștii” lui Nicolae Robu au început sa împădurească Timișoara cu semafoare fără rost, proiect emanat de strategul urban estompat, pe principiul:  „Vom trăi și vom vedea…”.

La 30.Dec.2015 ziarele locale transmiteau direct de la locul faptei tăiatul panglicii la câteva ”proiecte finalizate „în forța” de unicul distribuitor autorizat de ”împliniri mărete” la Timisoara – Nicolae Robu.  Printre ele, se afla și marea inaugurare a nu mai puțin de 2,2%  din proiectul Traffic management System, finalizați în grabă (vezi stirea pressalert.ro aici). Graba era mare, pentru că împăratu’ se cam grăbea cu predatu’, ca să-l citez pe marele Andrieș. Robu se grăbea cu finalizatu’ pentru că la 31.Dec.2015 a expirat termenul de decontare la UE a cheltuielilor cu proiectele și risca să piardă banii ‘ieuropeni’.

Termenul a expirat și, cu toate ”șmenuril” făcute de cel mai șmecher ”specialist”” al primăriei – directorul tehnic Chiș Culiță, care a scos repede niște facturi în valoare de 21.500.000 lei și cu care a decontat – zice el ~83% din lucrările inaugurate cu o zi înainte în procent de doar 2,2% de BO$$-ul lui – cu toate astea zic, Robu a reușit să piarda 2.900.000 lei din cele aproape 26.000.000 aprobate de UE.  Această ”performanța negativă” a specialiștilor din PMT înseamnă o creștere de ~ 6 ori a cofinanțării de la bugetul local pentru semafoare, cofinanțare care la aprobarea proiectului era de doar 600.000 lei. Informația ne-a fost furnizată la cerere de chiar el, cel mai director tehnic din primarie  (vezi mai jos decupaj din raspunsul PMT).

Picture1

Așadar, să recapitulăm… ce avem aici:

  • 30.Dec.2015 Robu inaugureaza 2.2% din Traffic Management System.
  • 31.Dec.2015 Chiș Culiță decontează la UE 83% din ‘Traffic Management System,  finalizat în proporție de doar 2,2% de BO$$-ul lui cu o zi înainte.
  • Primăria Timișoara PIERDE 2.900.000 lei din finantarea EU din cauza incompetenței ”specialiștilor” finalizatorului în forță Nicolae Robu, bani ce trebuie varsați acum de la bugetul local (cofinanțarea crește de la 600.000 lei la 3.500.000 lei).

Mare lucru… Ciuhandru a furat mult mai mult…” o să zică trompetele Robului, ce prosteasc orașul cu lozinca… „ăsta măcar o făcut ceva…”. Corect, zic… însă asta nu înseamnă că trebuie să rămânem o nație de proști, hoți și  mincinoși, ce fură din instinct, la fel ca cei din-naintea lor…!

Cât îl privește pe Robu, El nu poate rămăne pe locul 2… El trebuie să fie unicul și primul la tot și în toate, narcisismul îl obligă… Robu nu suferă concurență… nici măcar la furat, așa că nu era să se multumeasca El cu o gaură la buget de „numai” 2.900.000 lei…!

Prin urmare, Nicolae Robu a făcut în data de 24.03.2016 o mutare de mare șmenar şi a pregatit modificarea  HCLMT nr. 551/16.12.2015 astfel încât în următoarea şedinţă de Consiliu Local să crească gaura la bugetul local de la 600.000 lei la fix … 9.996.000 lei, totul în numele semafoarelor și pe principiul că, dacă-i jaf – jaf să fie..!

Dat fiind că noi nu suntem așa ușor de prostit ca lipitorii de afișe cu Robu, îl întreb pe tovarăsu’ primar direct pe fața si il provoc să răspundă urgent la următoarele întrebări:

  1. Care ”specialist” din primărie răspunde pentru cele 9.996.000 lei, sumă pierdută de Timișoara din finanțarea de la UE în acest fiasco, dle. Robu?
  2. Pentru ce aveți nevoie de înca 9.360.000 lei (approx. 40% din bugetul proiectului), dacă ”specialistu’” Chiș Culiță a decontat deja la UE ~ 83% din fiasco-ul cu semafoarele mega-istețe?
  3. Cum justifică sefu’ Chiș Culiță decontarea la UE a unor facturi pentru ”echipament neinstalat” (fără să fie acuzat de FRAUDĂ…) dat fiind că proiectul și licitația erau pentru un „Sistem integrat ce trebuia livrat functional” și nu semafoare cumpărate la bucată de la ROSIGN SA… ?
  4. Cine va răspunde pentru sumele pe care PMT va trebui să le restituie la UE după prima inspecție, care va constata inutilitatea, imbecilitatea și costul exagerat al lucrărilor neefectuate și un sistem ce functionează pe „galben-intermitent”…?
  5. Când vă dați demisia de ”oroare” din funcția din care dezonorați Timisoara, dle. Nicolae Robu…?

Așteptăm răspunsurile și poate chiar o conferința de presa ”face-to-face” cu Nicolae Robu și ”specialiștii”.

În încheiere, pentru cititorii cu bun simț, același îndemn: Gândește liber și votează inteligent…!

Iar pentru supușii Robului: Voi votați mai departe cu Robu… pentru că eliberarea bruscă din robie vă poate cauza greață si ameţeli…  și în plus, abia după ce vi-l saltă DNA-ul puteți să vă alegeți un nou stăpân…!

Foto: retusuri.blogspot.com

Nota editorului: Acest articol prezintă opinia autorului, nu a publicației. Pentrutimisoara.ro încurajează exprimarea liberă, timișorenii au ocazia să se înregistreze pe site folosind link-ul înregistrare din partea de sus și să publice articole în care își exprimă opinii, nemulțumiri, sau chiar sesizări. Pentrutimisoara.ro a inițiat acest proiect pentru ca vocea cetățenilor să fie auzită, dar nu răspunde pentru conținutul articolelor autorilor săi. Vezi mai multe aici

11 COMENTARII

  1. Din cartierul steaua pina la aeroport sunt 28 de semafoare la care trebuie sa opresti daca sunt pe rosu ,tot de 28 de ori il dau dracu sau stiti voi …… ce pe robu pentru traficu infernal pe care a dat si bani grei .

  2. Incopetenta deplina. Timisoara este plina de semafoare, nu poti dom’le sa pui semafoare din 30 in 30 mt,si cu furatul..ce sa mai zic… lucru facut marca Robu. Asta inseamna o administratie proasta..sa pierzi milioane de lei de la UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.