abator timisoara - Ion Tiriac

Proprietarii abatorului au putea fi urmariti penal, fiindca nu si-au respectat promisiunea de a remedia situatia la cladirea lasata in paragina. Dupa ce au curatat vegetația crescuta haotic, ei au oprit total lucrarile. Insa acum totul depinde de discutiile pe care le vor purta reprezentantii Tiriac Holding cu viceprimarul Traian Stoia. “Eu i-am laudat ca s-au apucat sa curete, am fost obiectiv, dar s-au oprit inainte de a incepe sa repare acoperisurile. Saptamana viitoare voi avea o discutie cu reprezentantul Tiriac Holding, pentru ca urmatoarea masura nu mai este amenda, ci dosatul penal, iar pedeapsa este cuprinsa intre unu si trei ani de inchisoare. Trebuie sa repare acoperisul. Sa aduca totul la forma initiala”.
Proprietarii fostului abator au fost amendati la mijlocul lunii trecute, de catre Primarie cu 8.000 de lei pentru incalcarea Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice. De asemenea si pentru nerespectarea unei autorizatii de construire din 2008, autorizatie a carei valabilitate a expirat fara ca societatea sa solicite alta noua, potrivit autoritatilor locale.

abator timisoara acoperis
Abatorul a fost construit la inceputul secolului XX , fiind unul dintre cele mai importante monumente istorice ale Timisoarei. Activitatea in abator a incetat in 1989, iar din 1992 cladirea a fost lasata in paragina.
Intr-o stare dezastruoasa se afla si cladirea fostei fabrici de ciocolata Kandia. Municipalitatea sustine ca si in acest caz au fost aplicate amenzi:
„Kandia este in zona protejata. Firma care a cumparat-o detinea si fabrica de ciocolata de la Brasov. Acum s-au mutat in Bulgaria, unde au avantaje economice vizavi de taxe si conditii, spun ei, mai bune. Oamenii astia sunt proprietari, au avut doua autorizatii de demolare, n-au facut-o, urmeaza ca in perspectiva sa aplicam ceea ce scrie in lege. Amenda au avut, urmeaza sa ii consultam si, probabil, dosar penal. Daca au platit amenda, inseamna ca au luat la cunostiinta ca nu-i de joaca”, a precizat Traian Stoia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.