nicolae robu ani

În 2011 Agenția Națională de Integritate(ANI) a emis un raport prin care se arăta că Nicolae Robu este incompatibil cu funcția de senator fiindcă deținea în paralel funcția de rector, funcția politică de conducere de Președinte PNL Timiș și de membru în biroul Politic Central al PNL.A urmat un proces pe care ANI l-a pierdut.

În realitate Nicolae Robu era incompatibil din alte cauze pe care ANI nu le-a conexat în dosar și pentru care edilul putea fi acuzat.

Nicolae Robu deținea funcția de administrator la o societate comercială unde erau ca asociați Universitatea Politehnică Timișoara, o firmă italiană, una românească și o persoană fizică. Este vorba de AAC-AUDITOR AND ASSESSMENT CERTIFICATION SRL, înregistrată la Registrul Comerțului in data de 27.10.2006, având ca obiect principal de activitate “activități de testări și analize tehnice“.

In replică Nicolae Robu susține că și-a dat demisia din funcția de administrator în 2008, dar înregistrările oficiale de la Registrul Comerțului infirmă acest lucru. Edilul a fost senator în perioada 2008-2012 și conform actelor de la Registrul Comerțului, în perioada 2008-2010, a deținut și funcția de administrator la o societate comercială.

Deşi deţinerea unei funcţii de administrator (la orice societate comercială, fie privată, fie de stat, ori companie naţională, regie etc.) este incompatibilă cu mandatul parlamentar, Nicolae Robu a rămas ca administrator până în prezent. Mai mult, în perioada 2008 – 2010 edilul a depus la Senatul României patru declarații de interese unde nu a menționat această societate.

Legea este clară în această privință și încadrează astfel de situații la fals în declarații făcute unui organ sau instituții de stat și se pedepsește potrivit Codului Penal de la 3 luni la 2 ani de închisoare sau cu amendă.

Astfel, în realitate, Nicolae Robu era incompatibil dar a scăpat de ANI fiindcă nu a fost prins. Televiziunea Cetățeanului a mai prezentat în noiembrie o situație identică în care se află viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu.

Nu știm dacă este o practică în PNL Timiș să nu declari firmele la care ești administrator. Cert este că actualul Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu și actualul Președinte PNL Timișoara, Dan Diaconu, au preferat să rămană “în ascuns” administratori la două societăți comerciale în loc sa folosească cele 30 de zile date de lege pentru a revoca mandatul de administrator la societațile în cauză, după ce au fost numiți în funcțiile de senator respectiv viceprimar.

Nicolae-Robu-administrator-firma

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.