Ioan Mateescu

În plină campanie electorală, grupul consilierilor locali PSD motivați de promisiunile personale ale primarului, au votat după cum le-a dictat conștiința pătată, inclusiv un proiect pentru un contract penal.

Contractul dintre Consiliul Local și Retim a încetat în August 2014, conform HCL nr.211/14.06.2011. Consilierii locali votează, cu bună știință, acte adiționale la un contract expirat.

Astfel, chiar dacă s-au opus în ședințele anterioare modificării contractului cu Retim printr-un act adițional – contract care a fost prelungit ilegal de Nicolae Robu în 2014 fără să fie aprobat de Consiliul Local– , în ședința de ieri, cinci consilieri PSD au demonstrat că votul lor se poate schimba pentru o tranzacție politică cu Robu, sau pentru interese personale.

Din informațiile pe surse pe care le avem, blatul cu Robu din ședință a vizat, pe lângă interesele personale ale unor PSD-iști, premiza unei negocieri pentru funcția de viceprimar în mandatul viitor.

Din grupul PSD, consilierii Alfred Simonis și Dan Idolu nu au votat proiectul.

Proiectul propunea un act adițional la contractul expirat, pentru bunurile de retur care trebuie să se întoarcă în patrimoniul primăriei. Consilierii au decis că bunurile de retur se pot întoarce prin acte juridice menite să acopere abuzul în serviciu al primarului Nicolae Robu. În bunurile de retur intră 55 de coșuri stradale de 100 de litri, 67 echipamente GPS Safe Fleet și stația de sortare a deșeurilor municipale.

Niciunul dintre ei nu a propus un amendament la proiect unde să se precizeze că acest contract este expirat, lucru constatat oficial de către toți consilierii în luna februarie 2016, prin adresa trimisă către RETIM.

Ca o noutate în penibilul ședințelor de Consiliu Local, un proiect care nu a trecut a mai fost votat odată, după ce Robu s-a retras cu PSD-istul Andrei Petrișor pe hol(vezi foto). În rest, toată ședința a fost un blat PNL+PSD. Trăiască USL!

Andrei Petrisor - Robu

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.