Sala Polivalentă din Timișoara nu va fi terminată în acest an, anunță edilul-șef. Potrivit lui Nicolae Robu, lucrările sunt în mare întârziere, deoarece antreprenorul general este în insolvență și a avut probleme de natura financiară. Cu toate acestea, în urmă cu două săptămâni s-au reluat lucrările. Vă reamintim că în luna martie edilul dădea asigurări timișorenilor că până în toamnă va fi finalizată.

Edilul spune că muncitorii au de montat cele două arce din acoperiș. Mai este de lucru în interiorul sălii propriu-zise și se lucrează și în corpul din spate care e aproape gata, în interior, cu gresie, faianță, instalații.

“Banii pe care îi încasa erau directionați către alte firme și nu către cele care sunt angrenate ca subcontractori la Sala Polivalentă. În urmă cu două săptămâni s-au reluat lucrările și s-a progresat. N-am fost două zile acolo, nu știu dacă a început montarea contravântuirilor între ultimele arce ale acoperișului, care este cu structură metalică. Această lucrare era în faza avansată, dar e aproape de a se finaliza această operațiune care ar fi trebuit să fie făcută de mult. Dacă nu s-a finalizat săptămâna aceasta, în mod cert săptămâna viitoare se va finaliza. Și atunci avem satisfacția că ne va prinde iarna cu clădirea complet închisă, acoperită și vom putea să lucrăm pe parcursul iernii în interior”, spune edilul Timișoarei, Nicolae Robu.

Până în prezent, din cele nouă arce de structură metalică din care este constituit acoperișul, șapte au fost montate și inclusiv s-a realizat acoperirea completă cu acest sistem din cinci componente. De asemenea s-a făcut structura de beton cu modificările care au fost impuse de mărirea capacității sălii de la 2.200 de locuri la 2.500 și în final la 3.000 de locuri. S-au realizat gradenele pe toate cele patru laturi. Muncitorii au turnat fundația pentru sala propriu-zisă pentru suprafața de joc.

Primul eveniment sportiv găzduit de Sala Polivalentă va fi Campionatul european de baschet feminin, care va avea loc în vara anului 2015, conform unei noi promisiuni a edilului.

Primăria Timișoara a alocat acestui proiect 8 milioane de lei, din totalul de 10 milioane de lei, bani de la Consiliul Local. Cu toate acestea, pe lângă suma de 20 de milioane de lei aprobată deja, este nevoie de o majorare a fondurilor cu încă noua milioane de lei. Jumătate din această sumă va fi asigurată de Primărie, iar cealaltă jumătate de Universitatea Politehnica.  

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.