Clubul Timişoara al Asociaţiei Pro Democratia a solicitat Primăriei Timișoara, la începutul lunii iunie 2014, copie după două rapoarte care conform legii trebuiau prezentate la începutul anului în ședința Consiliului Local, acest lucru nefiind respectat până în prezent.

Este vorba de raportul „privind starea economică, socială şi de mediu”, prin care se urmăreşte realizarea unei radiografii a stării de fapt privitor la economia, mediul social şi mediul înconjurător la nivel de comune, oraşe şi municipii. Acest tip de raport trebuie prezentat consiliilor locale la începutul fiecărui an, pentru ca pe baza lui primarul să elaboreze proiectele de strategii privind starea economică, socială şi de mediu a unităţii administrativ-teritoriale (Legea 215/2011, art.63, alin.3, lit.c).

Cel de-al doilea raport, „asupra situaţiei gestionării bunurilor unităţii administrativ-teritoriale”, este obligatoriu atât pentru localităţi cât şi pentru judeţ, responsabilitatea întocmirii lui şi a prezentării acestuia în cadrul şedinţelor de consilii revenind primarilor şi respectiv preşedintelui de consiliu judeţean, conform articolului nr. 122 din Legea 215/2001 (actualizată 2013).

Cele două rapoarte nu au fost pe ordinea de zi a Consiliului Local, așa cum prevede legea.

Asociația Pro Democrația a primit răspunsul de la primărie în 30 de zile, chiar dacă era vorba de copii după rapoarte, în timp ce Consiliul Județean Timiș pentru aceeași cerere a trimis răspunsul în 6 zile. Mai mult Consiliul Județean a demonstrat prin răspuns că a respectat legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.