Sfârşitul de săptămână se anunţă inedit la Timişoara. Cel mai mare şi impresionant festival catalan va ocupa străzile oraşului cu expoziţii, construcţii umane, ateliere de cultură populară şi spectacole.

Cel mai impresionant festival catalan din afara Spaniei, la care vor participa peste 500 de artişti, este organizat în colaborare cu asociaţia Via Rumania Cultura şi primăria Timişoarei.

Festivalul va începe joi cu un spectacol de Sardanas (hore catalane), de la ora 10, în Parcul Rozelor, urmând să continue cu expoziții de construcții umane care vor avea loc pe platoul din fața stadionului „Dan Păltinișanu”, și de la ora 17 pe platoul din fața Școlii Generale nr. 30. De la ora 15, în incincta Iulius Mall, vor avea loc dansuri cu bastoane, iar un spectacol itinerant va avea loc pr străzile Alba Iulia şi Mărăşeşti. Prima zi de festival se va încheia cu un spectacolul El cel i el Mar a Catalunya (Cerul și Marea în Catalonia), care va începe la ora 19 în Piața Victoriei.

Sâmbătă, timişorenii sunt aşteptaţi de la ora 11, în Piața Victoriei, cu ateliere de cultură populară catalană şi scrabble: cursuri de dans Sardana (horă catalană), cursuri de Falcons (construcții umane), scrabel multicultural, poze cu capetele gigant, la care vor fi prezente mai multe grupuri catalane participante, vor fi pregătite elementele imginare cu expunerea componentelor de recuzită – giganţi, capete uriaşe, draci. Ziua va continua cu parada catalană Cercavila, unde se vor prezenta toate grupurile participante la festival, printre acestea numărându-se Ansamblul Timișul, precum și Peregrinii. Parada va începe de la ora 18:30, iar traseul pe care se va desfășura parada va fi următorul: str. Mărăşeşti colţ cu Gh Dima – Piaţa Victoriei (prin faţa Operei) – Modex (blocare sens giratoriu str I.C Brătianu, Bulevardul 20 Decembrie 1989, str. Lucian Blaga, str.Carol Telbisz) – Bulevardul 20 Decembrie 1989 ( închisă circulaţia pe ambele sensuri) – C.D Loga (in faţa Primăriei) str. C.D. Loga blocată pe porţiunea cu primăria – Bulevardul Regele Ferdinand – Piaţa Regia Maria – Bulevardul Republicii – Piaţa Victoriei (în faţa Operei).

Seara se va încheia cu spectacolul ”La Terra i el Foc a Catalunya” , (Pământul şi Focul în Catalonia),  care va începe la ora 19 şi se va încheia la ora 23, spectacolul având loc în Piaţa Victoriei.

Duminică, de la ora 11, tot în Piaţa Victoriei, vor continua ateleriele de cultură popilară catalană şi scrabble, cursurile de dans şi construcţii umane, poze cu capetele gigant şi expunerea elementelor de recuzită. De la 18:30, în Grădina de Vară a Filarmonicii Banatul va avea loc un concert de muzică din Catalonia, care va fi urmat de o paradă şi Fanfară Catalană cu implicarea tuturor grupurilor muzicale participante. Între orele 20:45 şi 23, în Piaţa Victoriei va avea loc spectacolul“Follia Dels Elements” (Nebunia Elementelor), la care vor fi prezente toate grupurile venite la Timişoara şi care va încheia ineditul festival.

 

 

sursa foto: www.aaj.tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.